SOS: Спасяването на болните кученца

SOS животни в беда: Спасяването на болните кученцаКнигата е събрала 132 гласа в категория „Мечтатели“.

Заглавие: „SOS Животни в беда: Спасяването на болните кученца“

Автор: Кели Маккейн

Илюстратор: Кейти Джаксън

Преводач: Даниела Рашкова

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: Момичетата с нетърпение очакват да видят кученцето, което тяхна приятелка е получила за рождения си ден. Но когато отиват у тях, се оказва, че кученцето е много болно и май не е ясно откъде идва. Без да искат, Ани и Лили се оказват въвлечени в смела спасителна операция не на едно, а на няколко кученца. Животните са в смъртна опасност и момичетата трябва да действат бързо. Но дали ще успеят навреме?

Кратка информация за поредицата: Лили и Ани са пълни противоположности, но когато става дума за спасяване на животни, те са перфектният екип.

Кратка информация за автора: Кели Маккейн е едно от най-новите и блестящи попълнения сред авторите на детска литература във Великобритания. Работила е като копирайтър в рекламна агенция, а след това и като учител.

„Обичах да чета на моите ученици и един ден си казах, а защо аз да не напиша нещо. Така се роди първата ми книга, която беше издадена през 2003 г. Оттогава досега имам над 30 книги за деца и тийнейджъри” – споделя Кели Маккейн.

Тя живее в малък апартамент в западната част на Лондон и хладилникът й е пълен с шоколад, защото не може да си представи живота без шоколад. Като малка мечтаела да живее в Париж отпреди 100 години и да танцува кан-кан. Но понеже пътуването във времето е невъзможно, решила да стане писател.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:
SOS животни в беда: Случаят с тайнственото пони SOS животни в беда: Мистерията с кученцето на скалата SOS животни в беда: Котенцата в призрачната къща Под дъгата: Ментова целувка Под дъгата: Ягодово лято Това съм аз, Луси! Зелена мода Това съм аз, Луси! Щуро лято Това съм аз, Луси! Модно ревю Това съм аз, Луси! Парти изненада Това съм аз, Луси! Модно училище Това съм аз, Луси! Мода, рок, момчета Това съм аз, Луси! Пълна промяна Това съм аз, Луси! Модна фантазия

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.