Смокиново момиче

Смокиново момиче

Книгата е събрала 14 гласа в категория “Майстори”.

Заглавие: „Смокиново момиче“ 

Автор: Петя Александрова 

Илюстратор на корицата: Силвия Калоянова 

Издателство: “Слово”

Кратка анотация за книгата: Знаеш ли за какво се смеят и за какво плачат малките момичета? Не, не съвсем малките, а тези, които вече не си играят с кукли, а стоят пред огледалото и си разресват дълго косата, за да стане „на вълнички”… Тези, на които сега им порастват гърдите и мъничко се срамуват от това… Тези, които са влюбени в някой съученик на име Колето, Ицо или Кико… И пишат за него стихотворения в тетрадката по биология. Да, за тези момичета става дума – дето не знаят нищо за първата целувка, но тя все пак им се случва… Не знаеш ли? Тогава прочети тази книжка и едно такова момиче на име Фира ще ти разкаже за всичко. Но само ако не ѝ се присмиваш и не ѝ казваш непрекъснато: „Глупости на търкалета…” или „Не може да бъде!”  Приятно четене!

Кратка информация за автора: Петя Александрова е родена в Ямбол, но израства в Сливен. За малките си почитатели пише приказки, стихове, разкази… Носител е на наградата за цялостно творчество за деца „Петко Р. Славейков“ на Министерството на образованието и науката, както и на наградата за автор „Константин Константинов“.

Кратка информация за илюстратора: Силвия Калоянова завършва специалност „Дърворезба“ в СХУ за ПИ – гр. Трявна, и специалност „Графика“ във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския уни­верситет „Св. св. Кирил и Методий“. Сътрудничеството ѝ с българските издатели е с разнообразна насоченост и не се ограничава с творчество единствено за детската аудитория. Художничката работи върху дизайна и кориците на речници, енциклопедии, научни издания, художествена литература.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:
Какво прави вятърът, когато не духа? Вълчи патила Може би съм рибка, мамо?

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.