Смокиново момиче

Смокиново момиче

Книгата е събрала 14 гласа в категория „Майстори“.

Заглавие: „Смокиново момиче“ 

Автор: Петя Александрова 

Илюстратор на корицата: Силвия Калоянова 

Издателство: „Слово“

Кратка анотация за книгата: Знаеш ли за какво се смеят и за какво плачат малките момичета? Не, не съвсем малките, а тези, които вече не си играят с кукли, а стоят пред огледалото и си разресват дълго косата, за да стане „на вълнички”… Тези, на които сега им порастват гърдите и мъничко се срамуват от това… Тези, които са влюбени в някой съученик на име Колето, Ицо или Кико… И пишат за него стихотворения в тетрадката по биология. Да, за тези момичета става дума – дето не знаят нищо за първата целувка, но тя все пак им се случва… Не знаеш ли? Тогава прочети тази книжка и едно такова момиче на име Фира ще ти разкаже за всичко. Но само ако не ѝ се присмиваш и не ѝ казваш непрекъснато: „Глупости на търкалета…” или „Не може да бъде!”  Приятно четене!

Кратка информация за автора: Петя Александрова е родена в Ямбол, но израства в Сливен. За малките си почитатели пише приказки, стихове, разкази… Носител е на наградата за цялостно творчество за деца „Петко Р. Славейков“ на Министерството на образованието и науката, както и на наградата за автор „Константин Константинов“.

Кратка информация за илюстратора: Силвия Калоянова завършва специалност „Дърворезба“ в СХУ за ПИ – гр. Трявна, и специалност „Графика“ във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския уни­верситет „Св. св. Кирил и Методий“. Сътрудничеството ѝ с българските издатели е с разнообразна насоченост и не се ограничава с творчество единствено за детската аудитория. Художничката работи върху дизайна и кориците на речници, енциклопедии, научни издания, художествена литература.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:
Какво прави вятърът, когато не духа? Вълчи патила Може би съм рибка, мамо?

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.