Славни слънчогледови случки

Славни слънчогледови случки

В гласуването книгата е събрала 5 гласа от общо 1313 гласа в категория „Млади читатели“, разпределени между 49 книги 🙂

Заглавие: „Славни слънчогледови случки“

Автор: Нели Маргаритова

Издателство: „Слово“ – Велико Търново

Кратка анотация за книгата: Имало едно време… едно малко градче. 

Така започва приказката за малкото, но много чудновато Слънчогледово и неговите жители. Книгата включва пет случки от летописа на кмета господин Жасмин, който записва странните събития, вилнеещи целогодишно из китните градинки, пъстрите улички и широките слънчогледови полета. Момченце с оранжево име, случка с летящо килимче и възпитана маймунка. Пътешествия с балон, заклинание против миши нашествия и състезание с дузина рижи котки. Кой спаси щъркелите и един дързък план с „бум“ и „бам“ на близнаците Дан-Дан! Слънчевото градче никога не остава тихо и спокойно за дълго!

Приказката, започнала с „Имало едно време…“, ще завърши с „Край“, но всеки любител на шоколадови бонбони, ще ви каже, че най-най-най-хубавото нещо е сладкият пълнеж в средата…

Кратка информация за автора: Нели Маргаритова е родена и живее в гр.Смолян. Автор е на редица публикации в периодичния печат и електронните медии. Първата ѝ книжка излиза през 2012 г. и с нея се слага началото на поредицата „Тайни и вълшебства на улица „Розмарин“ № 13″. Тя се радва на интерес от страна на малки и големи читатели.

От сайта „Детски книги“: Ревю за книгата „Славни слънчогледови случки“ ще откриете тук.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица (кликни върху корицата, за да видиш изненадата):

Тайни и вълшебства на улица "Розмарин" № 13: Здравей, Рада! Тайни и вълшебства на улица "Розмарин" № 13: Лека нощ, Рада! Тайни и вълшебства на улица "Розмарин" № 13: Весела Коледа, Рада!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.