Скандинавски приказки

Скандинавски приказки

В гласуването книгата е събрала 24 гласа от общо 1313 гласа в категория “Млади читатели”, разпределени между 49 книги 🙂

Заглавие: “Скандинавски приказки”

Съставител и преводач: Любов Георгиева

Издателство: “ЖАР – Жанет Аргирова”

Кратка анотация за книгата: Скандинавските приказки въздействат със своята поетична атмосфера, вдъхновена от величествената северна природа. Вълнуващите истории, които учат децата на смелост и доброта, са допълнени от прекрасните илюстрации на Сантен.

Преводът и адаптацията са дело на авторката на „Приказки за Слънчевата фея” Любов Георгиева. Нейният дар на разказвач и творческа фантазия спомагат за богатото звучене на тези пленителни истории от Севера.

Кратка информация за автора: Любов Георгиева е поет и писател, който пише за деца и възрастни. Също така е преводач на драми, новели и приказки. Била е преподавател по английски и по риторика на английски език. Тя е и един от съоснователите на Съюза на англоговорещите в България. През март 2013 г. получава Грамота – признание от Американския университет в България за „цялостния й принос за успеха на младото поколение, за това, че е помагала на своите ученици, че ги е вдъхновявала и окуражавала, и за своя изключителен опит като учител по английски език в СМГ”.

Любов Георгиева е много продуктивен автор. Започва да пише поредицата “Приказки за Слънчевата фея” през 2003 г. и досега са публикувани 15 приказки. Приказката за Слънчевата фея и Сладоледения замък е поставяна два пъти на сцена. Други нейни произведения за деца са „Коледна приказка”, „Магаренцето Мъкък”, „Коледарче-сурвакарче”. В момента пише роман, който ще бъде публикуван през 2014 г.

От сайта “Детски книги”: Ревю за “Скандинавски приказки” очаквайте скоро на страниците на сайта www.Detskiknigi.com.

Други книги от този автор/поредица:

Френски приказки Приказки от Австралия Африкански приказки Индийски приказки Ирландски легенди, митове и суеверия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.