Скандинавски приказки

Скандинавски приказки

В гласуването книгата е събрала 24 гласа от общо 1313 гласа в категория „Млади читатели“, разпределени между 49 книги 🙂

Заглавие: „Скандинавски приказки“

Съставител и преводач: Любов Георгиева

Издателство: „ЖАР – Жанет Аргирова“

Кратка анотация за книгата: Скандинавските приказки въздействат със своята поетична атмосфера, вдъхновена от величествената северна природа. Вълнуващите истории, които учат децата на смелост и доброта, са допълнени от прекрасните илюстрации на Сантен.

Преводът и адаптацията са дело на авторката на „Приказки за Слънчевата фея” Любов Георгиева. Нейният дар на разказвач и творческа фантазия спомагат за богатото звучене на тези пленителни истории от Севера.

Кратка информация за автора: Любов Георгиева е поет и писател, който пише за деца и възрастни. Също така е преводач на драми, новели и приказки. Била е преподавател по английски и по риторика на английски език. Тя е и един от съоснователите на Съюза на англоговорещите в България. През март 2013 г. получава Грамота – признание от Американския университет в България за „цялостния й принос за успеха на младото поколение, за това, че е помагала на своите ученици, че ги е вдъхновявала и окуражавала, и за своя изключителен опит като учител по английски език в СМГ”.

Любов Георгиева е много продуктивен автор. Започва да пише поредицата „Приказки за Слънчевата фея“ през 2003 г. и досега са публикувани 15 приказки. Приказката за Слънчевата фея и Сладоледения замък е поставяна два пъти на сцена. Други нейни произведения за деца са „Коледна приказка”, „Магаренцето Мъкък”, „Коледарче-сурвакарче”. В момента пише роман, който ще бъде публикуван през 2014 г.

От сайта „Детски книги“: Ревю за „Скандинавски приказки“ очаквайте скоро на страниците на сайта www.Detskiknigi.com.

Други книги от този автор/поредица:

Френски приказки Приказки от Австралия Африкански приказки Индийски приказки Ирландски легенди, митове и суеверия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.