Ромина Беневенти: „Когато рисувам, съживявам магията на детския свят“

Ромина БеневентиРомина Беневенти е италианка, но връзката ѝ с България е изключително интересна – младата дама е илюстратор на произведенията на Петя Кокудева. Двете заедно създават и книжката със стихотворения за деца и възрастни „Малки същества“, номинирана в категория „Мечтатели“. Ето какво ни сподели Ромина в блиц-интервюто:

1.Като възрастен съм… мечтател и… идеалист.

2. От детството ми липсва…….сигурността, че всичко е възможно, чувството, че злото и болката не съществуват.

3. Бързах да порасна, защото…… хората понякога не вземат децата насериозно. Имах идеи и исках да ги покажа – като равен сред равни.

4. Илюстрирам детски книги, защото…… така мога да изразя детето у себе си и мечтите ми за един по-добър свят – с много повече място за въображение, красота, смешни ситуации, любов. Всяко дете носи магията на един такъв свят в себе си. Като го рисувам, сякаш го съживявам.

5. Мечтата от детството, която сбъднах…… да бъда илюстратор.

6. Наследството на родителите е… фантазията и чувствителността, която са ми позволили да развивам.

7. Страх ме е от… егоистичността в света, който обитаваме, от обезмечтаването, от рационализирането на всичко. Тези процеси правят хората тъжни и самотни.

8. Любимата ми възраст е… всяка възраст между 0 и 120 години 🙂

9. Емоцията, която искам да изпитат читателите е… надежда, любов, откриване на сродна душа, дори тя да е на друг континент или на съвсем различна възраст, с различен опит. Важни са емоциите – те сближават хората.

10. Илюстрацията в детската книга е храна за… изграждането на ценности, на ведър и изпълнен с красота живот.

11. Мечта, която е вдъхновена от книга… Имала съм мечта, свързана с почти всяко приключение, за което съм чела в книга. Например да имам червените обувки на Дороти Гейл, които да ме заведат, където си поискам.

12. Детската книга, която мечтая да илюстрирам е….”Пинокио”.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.