Как добричката регионална библиотека подкрепя „Бисерче вълшебно” 2015

Как добричката регионална библиотека подкрепя Бисерче вълшебно 2015Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич е сред партньорите на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” 2015. В подкрепа на кампанията библиотекарите от сектора „Работа с деца” са обособили отделна витрина с наличните в библиотеката номинирани заглавия и приканват децата, които ги посещават, да си подберат книга за четене от списъка със заглавия.

За насърчаване на детското четене и развиване на умения у децата за преценка на най-доброто от прочетеното, библиотекарите от регионалната библиотека и учителите от СОУ „П. Р. Славейков” са се обединили допълнително около инициативата „Бисерче вълшебно” 2015 г. Ето какво разказват самите библиотекари за работата си в подкрепа на наградата:Как добричката регионална библиотека подкрепя Бисерче вълшебно 2015

„Учениците от III „в” клас с класен ръководител г-жа Петрова посетиха сектор „Работа с деца” на библиотеката. Преподавателката предварително бе представила в училище идеята за наградата „Бисерче вълшебно” и номинираните книги. Библиотекарите напомниха как се гласува за избраната книга и предложиха на децата да заемат книги от специално обособената витрина „Бисерче вълшебно”.

Някои от учениците предварително си бяха набелязали кои книги желаят да прочетат, други си избраха книжки след като ги разгледаха. Особен интерес предизвикаха „Вафлено сърце” от Мария Пар, „Доктор Проктор” от Ю Несбьо, както и книгата на добричката писателка Весела Фламбурари. Третокласниците научиха повече за наградата „Бисерче вълшебно” 2015 г. и за неизвестни за тях автори и произведения.”

Как добричката регионална библиотека подкрепя Бисерче вълшебно 2015„Бисерче вълшебно” 2015 е акцент в края на почти всички детски събития в библиотеката, а добричките библиотекари използват всяка възможност да привлекат вниманието на децата към инициативата.

В края на срещата по повод 137-ата годишнина от Освобождението на България те са представили наградата за най-добра детска книга, избирана от самите деца, и са призовали всички свои читатели до 15-годишна възраст да участват в гласуването. След участие в литературно утро по повод 95-годишнината от рождението на Джани Родари част от третокласниците от СОУ „Димитър Талев” пък са заели за дома някои от номинираните в „Бисерче вълшебно” 2015 заглавия, които библиотеката притежава.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.