Приключенията на мотовете: Мукс отвръща на удара

Приключенията на мотовете: Мукс отвръща на удара

Книгата е събрала 60 гласа в категория „Откриватели“.

Заглавие: „Приключенията на мотовете: Мукс отвръща на удара“ (кн. 2)

Автор: Радостина Николова

Илюстратор: Мелина-Елина Бондокова

Издателство: „Мотове“

Кратка анотация за книгата: Втората част от поредицата „Приключенията на мотовете“ вече срамежливо наднича от рафтовете на книжарниците. Любимите пухкави същества са натрупали житейски опит, който реципрочно увеличава и обема на новото издание от поредицата. Втората част от „Приключенията на мотовете“ – „Mукс отвръща на удара“ – е облечена в много смях, доза драматизъм и щипка любов. В тази книга мотовете ще се изправят в неравностойна битка срещу лошите си братовчеди моДовете, но с помощта на хитрост, добрина и приятелски съвет ще успеят да измислят план как да им се противопоставят. Модовете живеят в коша с мръсното пране, мързеливи са и много миризливи! И точно сега, когато в Мотилия цари прекрасна хармония, лошият мод Мрън и армията му са на път да преобърнат всичко с главата надолу. Появяват се и нови персонажи, които обещават да се превърнат в любимци сред лошите герои с непрестанното си надлъгване и недодялани закачки.

Кратка информация за автора: Радостина Николова работи като специалист дигитален маркетинг във водеща козметична компания. Преди това е била редактор в престижни онлайн и печатни издания. С поредицата „Приключенията на мотовете“ дебютира като автор на детска литература и печели наградата „Бисерче вълшебно“ 2014 в категория „Млади читатели“ (6-10 г.).

„Мукс отвръща на удара“ е втората й книга. Вдъхновението си тя черпи от дъщеричката си Емили и от съпруга си Андрей, с когото заедно измислят персонажите, чудния им свят и приключения.

„Писането ни забавлява, удивлява, зарежда и вълнува. Винаги, когато обсъждаме всяка сцена от книгата със съпруга ми, се потапяме в един непознат свят, в който няма невъзможни неща. Светът на мотовете бързо се превърна от хоби в наша мечта. Копнеем те да докоснат колкото се може повече малчугани в и извън пределите на България. Вярвам, че чрез книгите може да предадем на децата послания, които да възпитат у тях ценности, които да ги направляват през целия им живот.“
Радостина Николова

Кратка информация за илюстратора: Мелина-Елина Бондокова завършва анимация в София. За дългите години практика е успяла да установи авторитетно име  в чужбина и в България като илюстратор на книги и комикси (има издадени над 20). Някои от многото й късометражни анимационни филми са взимали участие на различни фестивали в България, Румъния, Италия, Великобритания. В момента е един от основателите на Студио за анимация Павилион.

„Анимацията те учи да уважаваш мнението на другия, дори да не си съгласен понякога, защото две глави винаги мислят по-добре от една.”, твърди Мелина.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица: 

Приключенията на мотовете Приказки от света на мотовете: Първата беля на Мукс Приказки от света на мотовете: Принцеса Пагу не може да заспи Мотовете оцветяват Оцвети мотовете - кн. 1 Оцвети мотовете - кн. 2

vote-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.