Приключенията на Минерва Минт: Бандата на кукумявките

Приключенията на Минерва Минт: Бандата на кукумявките

Книгата е събрала 72 гласа в категория „Мечтатели“.

Заглавие: „Приключенията на Минерва Минт: Бандата на кукумявките“

Автор: Елиза Пуричели Гуера

Илюстратор: Габо Леон Бернщайн

Преводач: Нели Раданова

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: Минерва Минт е на девет години и живее в една огромна къща на върха на една скала. Няма родители, защото, току-що родена, е била забравена от тях в една пътна чанта на гара “Виктория” в Лондон.

За щастие, приятелите ѝ Рави и Томазина са готови да є помогнат да разкрие тайната на произхода си. Заедно те основават “Бандата на кукумявките”, таен клуб на любителите на приключения!

Кратка информация за автора: Елиза Пуричели Гуера е италиански писател. Родена е в Милано, но и до днес мечтае да живее в Лондон, където е прекарала четири години от живота си. Тя винаги е мечтала да бъде писател (или астронавт, или вещица), а любовта ѝ към книгите датира още от детството, когато майка ѝ ѝ чете „Пипи Дългото чорапче“. Освен писането на детски книги, Елиза работи като редактор и преводач, но с удоволствие би изкарвала парите си с четене… ако беше възможно!

Кратка информация за илюстратора: Габо Леон Бернщайн е роден през 1982 г. в Буенос Айрес, Аржентина. Учил е графичен дизайн в университета в родния си град. Неговите илюстрации са публикувани от издателства в целия свят. Той създава персонажи не само за детски книги, но и за анимационни филми и видеоигри. В свободното си време обича да свири на цигулка.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Приключенията на Минерва Минт: Островът на МерлинПриключенията на Минерва Минт: Легендата за пирата Блек Барт  Приключенията на Минерва Минт: Градът на гущерите

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.