Приказка-игра: Още по-голямото приключение на малкото таласъмче

Приказка-игра: Още по-голямото приключение на малкото таласъмче

Книгата е събрала 80 гласа в категория „Откриватели“.

Заглавие: „Приказка-игра: Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“

Автор: Никола Райков

Илюстратори: Надежда Йорданова, Никола Райков, Албърт Зиганшин, Ралф Юрген Крафт, Александра Петрук, Жулиен Тромю, Аарон Рутен, Лариса Кулик, Матю Коул, Алексей Пушкин, Елена Швайцер, Данило Санино, Василий Меркушев и други

Издателство: Сдружение „Книги-Игри“

Кратка анотация за книгата: Изминала е цяла седмица от „Голямото приключение на малкото таласъмче“. А цялата седмица е много дълго неприключенско време за едно таласъмче. Когато есенните дъждове наводняват дупката му, Таласъмчо тръгва да подири нов дом в едно още по-голямо приключение, което разчупва границите на фантазията! През горещи пустини, джунглести джунгли, морета от мляко, и разбира се, острови на съкровища! От ледения полюс, та до къщичката на автора! По суша, въздух и вода, та чак в Страната на Сънищата, където нищо не е такова, каквото изглежда. Очакват Ви двойно повече приключения и тридесет края, които можете да достигнете!

След феноменалния успех на експерименталната приказка-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“, Никола Райков ни кани на едно още по-голямо приключение в дебрите на детското въображение. В своя уникален стил, обикнат от читателите, той смесва бивалици-небивалици с остроумни закачки и умело жонглира с думите в търсене на доброто и човешката топлина. Никола Райков уверено е надскочил своя дебют, добавяйки в своята палитра ярък диалог, динамично действие и мащабен размах. Резултатът е „ОЩЕ ПО-ГОЛЯМОТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ на малкото таласъмче“!

Кратка информация за автора: Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, като по време на следването си поддържа сайт за кино рецензии върху американското кино. Започва да публикува свои статии, разкази и повести. Пише кино прегледа на телевизия ММ. Силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България.

Никола Райков режисира и монтира документални и рекламни клипове и филми, създава графични и уеб дизайни, пише статии, разкази и повести, твори в разнообразни области. От няколко години живее в малко българско селце, далеч от проблемите на големия град, заедно със съпругата и сина си, за който написва експерименталната приказка-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“. След феноменалния успех на първата книга на бял свят се появява и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“.

Носител е на множество национални отличия и награди, включително и „Най-добър детски фантаст 2013-2014“.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица: 

Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче

vote-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.