Писма от Феликс за децата по света

Писма от Феликс за децата по светаЗаглавие: „Писма от Феликс за децата по света“

Автор: Анете Ланген

Илюстратор: Констанца Дроп

Преводач: Мила Петрова

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: Една разходка с платноходка през лятната ваканция завършва съвсем неочаквано за Феликс. Любимото плюшено зайче на Софи цопва в морето и се впуска в низ от приключения. Феликс прекосява света надлъж и нашир и се среща с деца от далечни места и страни, които описва в шест забавни писма до Софи, оформени като пликове с марки и печати. Феликс гостува на саамите в мразовитата тундра и на туарегите в горещата Сахара, запознава се със стопаните на щраусова ферма в Южна Африка и с маорите в Нова Зеландия, отбива се в Сан Франциско и празнува Празника на светлините в Израел.

Кратка информация за автора: Анете Ланген е една от най-обичаните немски детски авторки, станала известна с поредицата си книги за плюшеното зайче Феликс. Израсла е в семейство на книжари и първоначално се е насочила по пътя на родителите си. Но след това установява, че повече удоволствие й носи работата с текстове на детски книги. Дълги години работи като редактор на детска литература на свободна практика. А от 2000 година насам се занимава само с писане. Автор е на над 60 книги за деца. Носител е на редица немски и международни литературни награди.

Кратка информация за илюстратора: Констанца Дроп израства в семейство на архитект и текстилен дизайнер. След като известно време работи в рекламна агенция, тя се отдава изцяло на илюстрацията. Става известна с илюстрациите си на поредицата за плюшеното зайче Феликс.

Още от книгата: 

Други книги от този автор/поредица:

Писма от ФеликсНови писма от ФеликсПисма от експедициите на ФеликсКоледни писма от ФеликсПисма от Феликс за пътуването с циркаПисма от Феликс за едно приказно пътешествие

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.