Отличие за младите журналисти от поповското ОУ „Любен Каравелов”

Отличие за младите журналисти от поповското ОУ „Любен Каравелов”Преди официалното откриване на гласуването за наградата „Бисерче вълшебно“ 2016 в Попово на 9 февруари 2016 г. екипът на фондация „Детски книги“ даде интервю за училищния вестник на ОУ „Любен Каравелов“ в града. Бяхме силно впечатлени от отличната подготовка на младите журналисти, искрения им интерес и добре обмислените им въпроси.

С радост научаваме, че именно децата от кръжок „Журналистика“ с ръководител Ренета Стоянова са отличени в Четвъртият национален ученически конкурс „Григор Попов”. Издаваният от тях вестник „Училищен живот” зае достойното III място в направление „Ученически вестници на хартиен носител”. Във втора възрастова група V-VIII клас, раздел „Статия, репортаж”, с поощрителна награда е отличена Димитринка Петрова Христова от Vб клас за статията „Среща на кръжок „Журналистика” при ОУ „Любен Каравелов”, гр.Попово с авторите на „Бисерче вълшебно”“.

„Светът е многообразен – теми, проблеми, новини и факти, които вълнуват, ангажират, провокират. Да бъдат обективно отразявани и коментирани – това е отговорността на добрите журналисти. А младите журналисти от ОУ „Любен Каравелов”, гр.Попово имат самочувствие, че поетият от тях път е правилен и ще постигнат още много успехи.“, споделя ръководителката на журналистическия кръжок на фейсбук страницата на училището.

Четвъртият национален ученически конкурс „Григор Попов” се проведе в Разград и в него се състезаваха със свои публикации 210 индивидуални участници и 43 колективни творби от 30 населени места. Оценявани бяха от журналисти от БТА,  БНР, Дарик радио и вестниците ”Гледища днес” и „Екип 7”.

Своите награди младите журналисти получиха на 25 март 2016 г. на церемония в ХГ „Илия Петров” в Разград. Признание за своя труд получиха и ръководителите на отличените участници. Основното послание, отправено към всички млади журналисти, беше да се стремят към идейно многообразие и да надграждат своя индивидуален творчески подход.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.