Отделът на чудовищата

Отделът на чудовищатаЗаглавие: „Отделът на чудовищата“

Автор: Робърт Пол Уестън 

Илюстратор: Робърт Пол Уестън

Преводач: Цветана Генчева

Издателство: „Сиела“

Кратка анотация за книгата: „Таласъми ООД“ среща „Домът на Фостър за въображаеми приятели“!

Тайна лаборатория… Гениално изобретение… Екип от чудновати създания… Но може ли всичко това да спаси Отдела?

Елиът фон Доплър и съученичката му Лесли мислят, че в малкия град Бикълбърг никога не се случва нищо интересно, ако не броим бляскавата централа на ДЕНКИ-3000 – петата най-голяма фабрика за електроника в света. Но между лъснатите до блясък кули се крие тайнствена стара къща. И само чичото на Елиът знае какво се спотайва зад предпоследната врата в края на коридора. Когато Елиът и Лесли получават мистериозна покана да прекрачат прага, там ги посрещат смръщени тролоподобни създания с издадени челюсти и криви зъби. Миниатюрни крилати същества, които блещукат, докато летят. Огромни космати не-човеци с рога и какви ли още не израстъци. Децата са открили Отдела на чудовищата, който крие в дебрите си добронамерени, забавни, изобретателни зверчета. И те имат нужда от помощ!

Собственикът заплашва да затвори ДЕНКИ-3000, ако Отделът на чудовищата не произведе нова чудесия. Елиът и Лесли трябва да впрегнат всички сили, за да помогнат на създанията да спасят дома си.

Допълнена от прекрасните илюстрации на автора, тази книга е забавление за всяко дете!

Кратка информация за автора: Уестън е роден в Довър, Англия, отраснал е в Канада и сега отново живее в Англия. Пише и рисува за деца, понякога пише и поезия.

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.