Пингвини в паника

Пингвини в паникаЗаглавие: „Пингвини в паника“

Автор: Джийн Уилис

Илюстратор:Нейтън Рийд

Преводач: Катя Перчинкова

Издателство: „Ентусиаст“

Кратка анотация за книгата: „Пингвини в паника. Малки птици – големи мечти” е първата книжка от поредицата „Забележителни животни” (следва „Пингвини в паника. Спасителна акция”).

Скалният пингвин Рори обожава да се перчи и да прави номера, но когато посетителите в зоологическата градина рязко намаляват, оставането на животните в зоопарка е под въпрос. Трябва да се вземат незабавни мерки, иначе зоопаркът ще затвори врати. Пингвините са в паника! Пазачите обаче монтират Пингвинска камера и Рори грабва възможността да спаси дома си. Той организира невероятно пингвинско онлайн шоу за таланти, което трябва да привлече тълпата.

Малката Блу и другите пингвини-феи, императорските пингвини Поли, Аляскадабра, У-Чи и Ку-Чи, летящ пингвин и антарктически пингвини ще се впуснат в дръзки каскади и забавни фокуснически номера, а Рок Пиленцето ще свири любима песен. Но ще бъде ли това достатъчно да спечелят отново сърцата на посетителите и да спасят любимия си дом? Веселата дружина, водена от Рори, ще ни забавлява, изумява и ще ни оставя без дъх, защото пингвините могат да постигнат всичко по своя пингвинско-удивителен начин.

„Елате в зоопарка за шеги безчет. Танци, фокуси и каскади и пингвински изненади!“

Театрално представление, рок концерт, класически балет „Пингвинско езеро“ са само част от изненадите, които са ни подготвили невероятните пингвини! Комичните и изключително красиви черно-бели илюстрации изцяло улавят духа на историята и карат малчуганите трескаво да разлистват страниците. Една истински завладяваща и поучителна история за малките пингвини с големи мечти.

Книгата е бестселър в Англия, Австралия, САЩ, Канада, Германия, а популярността ѝ стига до далечната Южна Африка. Преведена е на френски, немски, италиански, испански, холандски, а вече и на български език.

Кратка информация за автора: Джийн Уилис е световноизвестна английска писателка, отличена с редица награди. Тя е автор и на множество телевизионни и радио реклами, както и на стотици телевизионни сценарии.  Джийн Уилис пише първата си книга, когато е на 5 години, а към момента е автор на повече от 150 заглавия, включително детски книжки, романи за тийнейджъри и поезия. Работила е като асистент на ветеринар на влечуги и никога не е участвала в шоу за таланти на животни, но… Но пък се омъжва в лондонска зоологическа градина. Личността на Джийн, заедно с любовта ѝ към животните и способността ѝ да гледа на нещата от забавната им страна, извират с пълна сила от тази книжка. Джийн живее в Лондон с двете си деца, двете си котки, заека си и 99 попови лъжички.

Кратка информация за илюстратора: Нейтън Рийд не обича да е в центъра на вниманието, затова за него не се знае много. Илюстрира детски книжки за издателствата „Макмилън”, „Харпър Колинс” и „Пъфин”. Живее в Лондон. 

Кратка информация за преводача: Катя Перчинкова е родена през 1981 г. в Монтана. Завършва местната Природо-математическа гимназия „Св. Климент Охридски“, после следва специалност „Новогръцка филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. От 2005 г. работи като преводач от английски език предимно в сферата на художествената литература. Сред преведените от нея заглавия са и много от детските книги на Роалд Дал.

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.