Най-малките читатели от 120 ОУ „Георги С. Раковски“

Много от първокласниците от сборна група целодневно обучение (IБ и IВ клас) от 120 ОУ „Георги С. Раковски“ в София обичат да четат и затова още със започването на седмото издание на Национална награда „Бисерче вълшебно“2019, те основават свой читателски клуб с името „Мога да чета“. Новината за книгите и клуба се разнася бързо и сред останалите класове с първокласници. Книгите се разпространяват от членуващите в клуба от клас на клас и малките читатели, заедно с помощта на своите ръководители и родители, успяват да прочетат много книги.

Четящите бисерчета решават да дадат своя вот за любима книга на първа пролет. Съвсем скоро идва и пролетната ваканция, когато те ще продължат работата си с различни дейности за четене. Защото книгите вече са техни верни приятели, които им помагат да се вдъхновяват за различни неща. Така например, тази година първокласниците са участници в еTwinning проекта „Книга игра: Герои“.

„За някои от дейностите по проекта добри помощници са книгите от „Бисерче вълшебно“.  Учейки се да извличат знания от книгата и да се концентрират върху нея, първокласниците, заедно със своите партньори, сътворяват нова книга. Четенето на книги за най-малките читатели не спира.“, разказва ръководителят на клуба Камелия Рачева.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.