Момчето с крака като светкавици

Момчето с крака като светкавицаЗаглавие: „Момчето с крака като светкавици“

Автор: Сали Гарднър

Илюстратор: Сали Гарднър

Преводач: Екатерина Митренцева

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: Тими Туинкъл е мълчалив притеснителен дебеланко, който мечтае да стане прочут футболист, но… твърде много обича вкусните торти на дядо си, а и се задъхва още след първите няколко крачки. Момчетата от класа и от отбора по футбол му се подиграват, а момичетата хихикат по ъглите. След лятната ваканция обаче всичко се променя и Тими става най-важния член на футболния отбор заради бързите си като светкавица крака. Но как е станало това? Дали е магия, или дядото на Тими има нещо общо с цялата работа?

Кратка информация за автора/илюстратора: Сали Гаднър е английска детска писателка, която още с първата си книга печели престижната награда за детска литература „Смартис”, а през 2012 и 2013 година прибавя към наградите си и Карнеги медал, присъден й за най-добра книга за деца във Великобритания, както и наградата „Коста” за детска литература.

Книгите й са преведени на над 22 езика, а поредицата й „Наоколо се случват чудеса” и досега продължава да се преиздава и е една от най-обичаните от децата във Великобритания от 15 години насам, когато излиза първата книга.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица:

Момчето, което можеше да летиМомчето и магическите числаНевидимото момчеНай-силното момиче на светаНай-малкото момиче на светаОперация "Зайче"Три мариновани херингиПепеляшка

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.