Малките магьосници от О-III: Принц Храбър и Небесното кралство. Произшествие второ

Малките магьосници от О-III: Принц Храбър и Небесното кралство. Произшествие второЗаглавие: „Малките магьосници от О-III: Принц Храбър и Небесното кралство. Произшествие второ“ 

Автор: Диляна Крусева

Илюстратор: Силвия Калоянова

Издателство: „Слово“

Кратка анотация за книгата: Читателю, ако обичаш магията и обичаш да се смееш, тази книга е точно за теб!

Тримата малки магьосници Или-Или Енциклопедията, Мишо Меденката и Веселка Намръщеното чудовище ще помогнат на храбър принц с великански проблем. Докато са по следите на изчезнал крал, ще ги връхлети нажежена опасност, от която само един истински крадец може да ги избави! От трън, та на глог – това е второто произшествие на малките магьосници!

Книгата е част от фентъзи трилогията за деца „Малките магьосници от О-III“.

Кратка информация за автора: Диляна Крусева е родена и живее в гр. Велико Търново. Завършва Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ с бакалавърска степен „Българска филология“ и магистратура по специалността „Медии и реклама“. Работи като редактор в издателство „Слово“ – В. Търново.

Съставител е на книжки и сборници за предучилищно възпитание на деца от детската градина и за учениците от начален курс на обучение, сътрудничи с авторката Нели Маргаритова и е редактор на нейната поредица „Тайни и вълшебства на ул. „Розмарин“ № 13“. През 2013 г. дебютира с първата част от трилогията за деца „Малките магьосници от О-III“ – книжката „Дондарион Мрачния и Тъмната гора“.

Кратка информация за илюстратора: Силвия Калоянова завършва специалност „Дърворезба“ в СХУзаПИ – гр. Трявна, и специалност „Графика“ във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Изцяло осъществява художественото оформление на първата и втората част от трилогията Малките магьосници от О-III – Дондарион Мрачния и Тъмната гора (първа книжка); Принц Храбър и Небесното кралство (втора книжка).

Сътрудничеството на Силвия Калоянова с българските издатели е с разнообразна насоченост и не се ограничава с творчество единствено за детската аудитория. Художничката работи върху дизайна и кориците на речници, енциклопедии, научни издания, художествена литература.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Малките магьосници от О-III: Дондарион Мрачния и Тъмната гора

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.