Малките магьосници от О-III: Дондарион Мрачния и Тъмната гора

Малките магьосници от О-III: Дондарион Мрачния и Тъмната гора

В гласуването книгата е събрала 5 гласа от общо 1313 гласа в категория „Млади читатели“, разпределени между 49 книги 🙂

Заглавие: „Малките магьосници от О-III: Дондарион Мрачния и Тъмната гора“

Автор: Диляна Крусева

Издателство: „Слово“

Кратка анотация за книгата: Читателю, ако обичаш магията и обичаш да се смееш, тази книга е точно за теб! В първото си произшествие Или-Или Енциклопедията, Мишо Меденката и Веселка Намръщеното чудовище ще се сблъскат с вълшебства и много късмет (повечето обаче лош). Тримата малки магьосници ще започнат кариерата си на чародеи с развалянето на зловещо заклинание. Какво ги дебне в Тъмната гора? Ще успеят ли да спасят „спящата дама“ или самите те ще се нуждаят от спасяване? И най-важният въпрос – ще открият ли пътя обратно към дома?

Читателю, ще разпознаеш препратки с много хумор към световноизвестни детски книги и приказки. Тук обаче те се поднасят с неочаквана „врътка“, премъдра поука (или без, на кого са му нужни поучения…) и ако имаш късмет, с прочутите меденки на Мишо.

Кратка информация за автора: Диляна Крусева е родена и живее в гр. Велико Търново. Завършва Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност „Българска филология“. Работи в издателство „Слово“ като редактор, а с книжката „Малките магьосници от О-III. Дондарион Мрачния и Тъмната гора. Произшествие първо“ дебютира като автор.

Научете повече за Диляна Крусева като дете от кратичкото интервю.

От сайта „Детски книги“: Ревю за книгата „Малките магьосници от О-III: Дондарион Мрачния и Тъмната гора“ ще откриете тук.

Още от книгата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.