Лео и Май

Лео и МайЗаглавие: „Лео и Май“

Автор: Сюне Леа

Преводач: Анюта Качева

Издателство: „Ергон“

Кратка анотация за книгата: Заедно те са най-щастливи – десетгодишният Лео, тихо момче с един куц крак, и веселата, пъргава Май.

Те живеят в две съвсем еднакви къщи, една срещу друга на улицата. Но ако влезеш в къщата на Лео, дружелюбният свят отвън сякаш изчезва. Май живее в дом, където царят мир и любов, а Лео често бива затварян сам в тъмното мазе на къщата…

„Добре, че имаш мен – казва Лео на Май, – иначе нямаше да знаеш нищо за мрака…“

Единствена Май може да измъкне Лео и двамата прекарват вълшебни дни в своето тайно място – къщичка в клоните на едно голямо дърво, където се чувстват свободни. Но когато скривалището им е открито, дружбата им е изправена пред тежко изпитание и те ще трябва да бранят своя малък свят…

„Лео и Май“ е прекрасна, вълнуваща история за приятелството, любовта, болката и щастието.

Кратка информация за автора: Сюне Леа е родена на 7 януари 1974 г. в Осло, Норвегия. Изключителен спортен талант, 1994 г. ѝ носи златен медал на световния шампионат по ориентиране за младежи в Гдиня, Полша. После слънчевите лъчи угасват за Сюне за дълго време – сериозно вирусно заболяване я приковава към болничното легло и я принуждава да сложи край на спортната си кариера.

Днес Сюне Леа е писател, автор на 2 стихосбирки и 2 детски книги. „Лео и Май” е първият й роман за деца, единодушно посрещнат с възторг от критиката и читателите. За творчеството си Сюне Леа е номинирана за наградата на норвежката критика, както и за премия Браге – най-високата литературна награда в Норвегия.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Стъклените децаТесаЗаедно завинаги, аминЦелувката

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.