Лапи

Лапи

Книгата е събрала 18 гласа в категория “Майстори”.

Заглавие: “Лапи”

Автор: Т. Яна Якова

Илюстратор: Т. Яна Якова

Издателство: “Жанет-45”

Кратка анотация за книгата: Котешкият живот е хубав живот! Но не и когато младите нямат мира и копнеят да поучават и преподават полезни неща на по-възрастните котки…

Необходимо ли е: Да се ходи на училище? Да се познават посоките на света? Да се разправяш с чужди проблеми и изчезнали животни – когато си котка? И когато всичко, от което имаш нужда е Златния суджук, приготвен от Златния Телец, който сбъдва всички желания!

Една котешка история, пълна със загадки, отвличания, пъклени планове и топки косми!

Кратка информация за автор/илюстратор: Т. Яна Якова (Теодора-Яна Тодорова Якова) е родена през 1978 г. в София, където и живее и работи като маркетинг и криейтив експерт. Ежедневната работа с образ, текст и общото им въздействие оказват влияние върху начина й на изказ, както в личния живот, така и по време на творчески процес.

Твори на границата между илюстрация и текст, без предпочитания кое от двете да поведе историята. Верен почитател на българския комикс и илюстрация и художниците Куентин Блейк и Киро Мавров.

„Лапи е първата ми книга и се дължи на личното ми удоволствие да рисувам и пиша историите, които ми хрумват. Радвам се че я публикувахме. Най-после имам оправдание да продължа да чета спокойно детски книги и да ходя на кино, гледайки детски филми, без да изглеждам странно.”

Обича да се гласи; съвършения ден за нея е летния, прекаран с приятели. Радва се на всякакви животни – кучета, крави, котки, овци, кози, катерици и таралежи. Страхува се от паяци.

Не е притежавана от домашен любимец. Все още…

Още от книгата:

 

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.