Лапи

Лапи

Книгата е събрала 18 гласа в категория „Майстори“.

Заглавие: „Лапи“

Автор: Т. Яна Якова

Илюстратор: Т. Яна Якова

Издателство: „Жанет-45“

Кратка анотация за книгата: Котешкият живот е хубав живот! Но не и когато младите нямат мира и копнеят да поучават и преподават полезни неща на по-възрастните котки…

Необходимо ли е: Да се ходи на училище? Да се познават посоките на света? Да се разправяш с чужди проблеми и изчезнали животни – когато си котка? И когато всичко, от което имаш нужда е Златния суджук, приготвен от Златния Телец, който сбъдва всички желания!

Една котешка история, пълна със загадки, отвличания, пъклени планове и топки косми!

Кратка информация за автор/илюстратор: Т. Яна Якова (Теодора-Яна Тодорова Якова) е родена през 1978 г. в София, където и живее и работи като маркетинг и криейтив експерт. Ежедневната работа с образ, текст и общото им въздействие оказват влияние върху начина й на изказ, както в личния живот, така и по време на творчески процес.

Твори на границата между илюстрация и текст, без предпочитания кое от двете да поведе историята. Верен почитател на българския комикс и илюстрация и художниците Куентин Блейк и Киро Мавров.

„Лапи е първата ми книга и се дължи на личното ми удоволствие да рисувам и пиша историите, които ми хрумват. Радвам се че я публикувахме. Най-после имам оправдание да продължа да чета спокойно детски книги и да ходя на кино, гледайки детски филми, без да изглеждам странно.”

Обича да се гласи; съвършения ден за нея е летния, прекаран с приятели. Радва се на всякакви животни – кучета, крави, котки, овци, кози, катерици и таралежи. Страхува се от паяци.

Не е притежавана от домашен любимец. Все още…

Още от книгата:

 

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.