Карнавалът на животните

Карнавалът на животните - Марко ЗимсаЗаглавие: „Карнавалът на животните“

Автор: Марко Зимса

Илюстратор: Дорис Айзенбургер

Преводач: Василка Ванчева

Издателство: „ЕМАС“

Кратка анотация за книгата: Животните в гората са в трепетно очакване – ще има карнавал. Особено много се радват техните малки. И ето, че на арената започват да излизат едни след други лъвовете с техния царски марш, слоновете с танца „Тежката стъпка“… Хорът на дивите магарета има изумително изпълнение, рибите изпълняват тих концерт с въздушни мехурчета, кукувиците са се разпръснали по клоните на дърветата и огласят цялата гора, а маймуните… маймуните изнасят истински спектакъл със своя ксилофон и с жонглиращите маймунчета.

Мултимедия/интерактивност: Към книгата ще откриете компакт-диск, чрез който младите читатели могат да чуят гласа на разказвач, доизясняващ детайли от богато илюстрираните сцени в книгата, както и да послушат прекрасната музика от произведението на Камий Сен Санс.

Кратка информация за автора: Марко Зимса е известен австрийски продуцент, актьор, писател, музикант. От над 25 години той поставя по иновативен начин класически музикални произведения за деца, а поднасянето им във формат книга с диск е неговата успешна и завладяваща формула за приближаване на класиката до малчуганите.

Кратка информация за преводача: Василка Ванчева завършва немска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ с втора специалност английски език и допълнителна втора специалност български език. Учи нидерландски и специализира в Холандия и Белгия. Работи като редактор в издателство „Отечество“ и после в издателство „Народна култура“. Превежда детска литература от немски и нидерландски език.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица:
Лебедово езеро + CD Вълшебната флейта + CD Годишните времена + CD Сън в лятна нощ

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.