Как Бонбончо и приятелите му играха на ангели и превърнаха входа в райска градина

БонбончоЗаглавие на приказката: „Душата да поиграе, да се посмее волно и свободно: Как Бонбончо и приятелите му играха на ангели и превърнаха входа в райска градина“ 

Заглавие на книгата: „Бонбончо и приключенията по пантофи“, част от поредицата „Бонбончо“

Автор: Любов Миронова

Издателство: „PPTL“, свободен достъп на приказките на http://lm.pptl.bg/

Кратка информация за приказката: От 63 приказки беше много трудно да се избере една. Затова помолихме няколко деца да изберат сред списък от шест приказки. Резултатът? Всяка приказка получи по един глас! Много неудобна ситуация. Как да предпочетеш избора на един пред този на друг? След второто напомняне за гласуване, излъчихме приказката „Душата да поиграе, да се посмее волно и свободно – Как Бонбончо и приятелите му играха на ангели и превърнаха входа в райска градина”. Тя има най-много View и Like на уебсайта сред останалите приказки. А е дълга и цели 17 страници – трябва си удобно кресло и време за смях и наслада. С благодарност към всички деца за помощта! Явно няма най-хубава приказка, има най-хубава за всеки.

Кратка информация за книгата: „Бонбончо и приключенията по пантофи” е подходяща за любопитни деца от 7 до 9 години. Много вероятно е приказките да са по-харесвани от момчета, тъй като музата, за която са разказвани, е момче.

В тази книга историите се развиват най-често в дома на Послушко, което веднага вкарва в картината междусъседски и семейни сюжети. Четиримата приятели Бонбончо-Фотончо, Душко-Послушко, Жожо Припрянков и Отворко-Мърморко отново попадат в куп комични и сложни ситации, през които преминават всеки според характера си. Макар и много различни, те винаги намират начин да си помагат и в сговор да се справят с препятствията по пътя им. Отворко често мрънка и говори групости, Жожи само бърза, Душко прекалява с помагането, а Бонбончо не може да намери границата между експериментите и белите. Въпреки това те остават истински приятели, жизнени и пълни с енергия за нови и нови приключения. Всяка история е многовариантност на изживяването, през различни характери и ценности, емоционална интелигентност на реакциите, любов и доброта.

Кратка информация за поредицата: Поредицата „Бонбончо“ е създадена за предаване на добродетели и мъдрост през позната за децата съвременна действителност. Приказките са ведри, няма страшни сюжети и крайни емоции. Има една неутралност, която дава възможност за възприемане и осъзнаване през ума. Това прави приказките подходящи за деца над 6 години.

През 2013 г. излезе от печат книгата „Процесът на помагане – Приказка за Душко, съседката, нейната рибка и малката бележка“ на български и на английски език. През 2014 г. се появиха книгите „Не!Не! – Приказка за Бонбончо, касапския нож и подводните битки“ и „Различни интереси и Интересни различия – Приказка за Бонбончо, неговите приятели и кучето Ушана, което отиде на училище„.

От 2015 г. на страницата www.lm.pptl.bg са достъпни за български деца в страната и чужбина 63 приказки за Бонбончо. Те са във вид на текст и в PDF формат, с направен цветен предпечат за удобно четене и разпечатване. Подходящи са за деца от 7 до 12 години. През 2016 г. се очаква да излязат онлайн последните 2 книги от поредицата „Бонбончо“, съдържащи над 50 приказки. Те са подходящи за деца от 5/6 до 7 години. Повече информация за поредицата ще откриете тук.

Кратка информация за автора: „Любов Миронова е финансов контролер, педагог и треньор по лична ефективност. Тя има две основни професионални занимания. Можете да я срещнете като търсен консултант за бизнеса и любим преподавател на студенти или като създател на озарената педагогика и единствения съвременен български автор на дидактически материали по хуманна педагогика за деца, родители и учители.

И в двата случая ще попаднете на работохолик, мечтател, пътешественик, любител на фотографията и перфекционист, независимо дали внедрява счетоводни софтуери, тренира мениджърския екип на бързо развиваща се компания или модерира годишната конференция на ФРУД – единственото място, на което учители и родители могат да сравняват всички съществуващи хуманни педагогически модели по света. Майка на Бобо, който е вдъхновение и първи тестер на всички авторски разработки на Любов, предназначени за деца през последните 15 години.“ М. Донкова

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Бонбончо: Процесът на помагане Бонбончо The process of helping Бонбончо: Не! Не!

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.