Как се забавляваха „Четящите бухалчета” от Павликени през декември

Вероятно много от вас се чудят с какво се занимават читателските клубове освен с четене и обсъждане на книгите. Ръководителят на читателски клуб „Четящи бисерчета” в ОУ „Св. Кл. Охридски” – Павликени, Стефка Христова, ни разказа за техните клубните занимания през декември.

„В националната седмица на четенето през декември 2019 г. децата от клуб „Четящи бисерчета” се срещнаха с децата от клуб „Приятели на книгата” при ДГ „Слънце”. Заедно те разчетоха писмото на Георги от България до дядо Коледа, което се беше намокрило и някой думи не се четяха. От него научиха как българите празнуват Бъдни вечер, Коледа и Нова година (какво слагат на трапезата, как украсяват домовете си).”

Четящите бисерчета гостуват и четат на децата със СОП в своето училище.

В читателския клуб пък гостуват родители, които прочитат на децата своите любими приказки. Една от майките донася вълна, хурка и вретено и показва как се чепка и преде вълна, как се навива кълбо.

В сътрудничество с родителите пробудихме интереса на децата към българските празници и съпътстващите ги обичаи и традиции. Помогнахме им  да усетят силата и красотата на родното.“, сподели Стефка Христова.

По покана на децата от клуб „Четящи бисерчета” на 2 декември учениците от начален етап в училището се срещат с поета Марин Тачков, чиито стихове някои от тях вече познават от уроците в училище. Той им представя последните си две стихосбирки „Добрувайте деца” и „Умувайте, римувайте”, а после отговаря и на многобройните въпроси на малките любопитковци.

На финала Марин Тачков призовава всички  ученици да четат, защото:

„Виждате ли – „прочети”
е съзвучна на „мечти” …”

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.