Как децата от клуб „Мики Маус“ участваха в „Бисерче вълшебно“ 2019

В столичното 41 ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ децата от подготвителна група „б“ основават читателски клуб с името „Мики Маус“ на 08.04.2019. Училищният библиотекар Бианка Ценкова, заедно с тяхната класна ръководителка Велислава Стоилова, всеки ден запознават малките участници с по една или две от изданията, номинираните за наградата „Бисерче вълшебно“ 2019.

„Книжките провокираха интереса им и те с голяма мотивация ги коментираха и обсъждаха. Сред тях бяха „Как Лора се научи да брои до десет“, „Разбойникът плъх“, „Пипи в големия парк“ „Елмър и чудовището“, „Мегачудесата на калинката и черния котарак“, „Приключенията на понито Бриз“, „Как порастват малките делфини“ и „Приказната азбука““, разказва г-жа Ценкова.

На 10.04.2019 в училищната библиотека се провежда маратон, на който ученици от втори и четвърти клас изявяват желание да четат на децата от подготвителната група откъси от „Петсън и Финдъс и как по Коледа се случват чудеса“.

„В продължение на половин час книжката се прехвърляше от ръка на ръка, а най-малките с ентосиазъм слушаха историята с интересните герои Петсън и Финдъс.“, допълва тя.

На края на кампанията по гласуване за любима книга децата от клуб „Мики Маус“ имаха  възможност да посочат любимите си книжки от категориите „Откриватели“ и „Нещотърсачи“. Вотът се оказва единодушен: децата избират „Приказната Азбука“ и „Да се запознаем: Как порастват малките делфини“.

Най-вълнуващият ден за малките участници обаче е 23 април – Международния ден на книгата и авторското право, когато получават своите почетни грамоти за участие в „Бисерче вълшебно“ 2019.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.