Как четат децата от ОУ „Св. Климент Охридски“, Хасково

Четящите  деца от 2 "в" клас на ОУ "Св. Климент Охридски", ХасковоФормата за колективно гласуване, която въведохме тази година, е много популярна сред началните учители в цялата страна. От нея се е възползвала и Мина Соколова, класен ръководител на 2 „в“ клас от ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Хасково. При нейните второкласници има и състезателен елемент – класът е направил табло където се записват прочетените книжки. Така броят на книжките, прочетени от нейните 25 ученика от началото на гласуването в „Бисерче вълшебно“ 2015, е 97, като някои от книгите са прочетени от всички деца. Страхотен резултат!

Ето и разказът на г-жа Соколова за участието им в наградата за най-добра детска книга, избрана от самите деца:

„Здравейте, изпращам Ви нашите гласове за прочетените чудесни книжки. Но… ние продължаваме!

От момента, в който запознах учениците с Вашата инициатива, в класната ни стая настана страхотно оживление. Да посмее някой да каже, че сегашните деца не четат… Ако не вярва, да заповяда при нас – децата от 2В клас на ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Хасково!!!

При нас и през междучасията ще видите деца с книжки в ръка, заобиколени от свои приятели да се забавляват с Грузулак, Елмър, Божана, Тими, Меркуцио… На следващия ден се появява нова книга.

Някой ще попита кой и как ги е убедил да четат. Не мога да си присвоя заслугата, просто в часовете по БЕЛ всеки има право на 5 минути да прочете от своята книга възможно най-интересната част, така че да предизвика другите да поискат да я прочетат. Разменят си книги, разказват си ги…

Чудесно е да наблюдаваш деца с книги, а не с телефони (и други модерни устройства) в ръка. А колко ще бъде хубаво, ако и през лятната ваканция има подобна инициатива. Така вместо да давам списък с книги, те ще участват в нова надпревара за знания и забавление… Уловила съм в снимки някои мигове от часове и междучасия и Ви ги изпращам с разрешението на децата.

Благодаря Ви за чудесната идея!!! Силно се надявам децата от цяла България да докажат на възрастните, че обичат да четат!!!”

Вие също можете да разкаже за участието на вашите ученици в “Бисерче вълшебно” 2015 като ни пишете на teacher@biserche.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.