Деца от Долни чифлик вече са част от почетното жури на „Бисерче вълшебно“ 2015

Връчване на грамоти в библиотеката в гр. Долни чифликПисмото на библиотекарката Емилия Димитрова ни зарадва и ни даде увереност, че сме на прав път в усилията си да насърчим децата да четат чрез наградата „Бисерче вълшебно“. Ето какво ни разказа тя за връчването на грамотите за почетно жури на децата от гр. Долни чифлик:

„Привет от гр. Долни чифлик!

Пише Ви Емилия Димитрова – библиотекар в Народно читалище „Изгрев-1919 г.“ – гр. Долни чифлик. Днес, 26.03.2015 г., в библиотеката при читалището бяха връчени грамоти за специален принос за Националната годишна награда „Бисерче вълшебно“ 2015 на деца от IV клас на СОУ „Васил Левски“ – гр. Долни чифлик, с класен ръководител Снежана Янкова. Децата се запознаха с дейността на библиотеката, предлаганите услуги и наличния фонд. С избора си да връчи грамотите на децата в библиотеката, г-жа Янкова ни подсигури още 20-ина нови читатели, защото всяко дете пожела да си тръгне с книжка.

Много топлина и много усмивки имаше и най-вече много знания показаха децата. Г-жа Янкова им задаваше въпроси от различни дисциплини – география, история, български език и т.н., и дори не успяваше да доизрече въпроса, защото вкупом отговаряха децата. Радвах им се от сърце. Имаха пламъчета в очичките през цялото време, не им се тръгваше и накрая с тези благодарствени думи за добро посрещане и приятно прекарано време… как да не се радва човек!

Важното е, че вашата програма работи и има ефект. Ще цитирам Георги Караславов, който в романа си „Татул“ казва: „Човекът е като водата, накъдето го отбиеш, натам тръгва.“  В тази посока трябва да работим заедно – родители, учители, и всеки имащ отношение към възпитанието, образование и изграждането на младите хора.“

Без значение дали сте учител, библиотекар или родител, Вие също можете да разкаже за вашето участието в “Бисерче вълшебно” 2015 като ни пишете на teacher@biserche.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.