Как Бисерче вълшебно 2018 разпали пловдивски първокласници да четат

За началния учител Красимира Йорданова от пловдивското СУ „Свети Константин – Кирил Философ“ и нейните ученици „Бисерче вълшебно“ е любима кампания, която очакват всяка година. Така е и през 2018 г., когато със съдействието на Детски отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив, училищната библиотека и родителите на малките читатели от 1 „б“ клас са предоставени много книги от категориите „Откриватели“, „Изследователи“ и „Нещотърсачи“.

„Децата с огромен интерес четяха, разменяха, коментираха. Неописуема радост и споделени щастливи емоции. Децата се разпалиха да четат толкова много, че го правеха непрекъснато – сами или по екипи, вкъщи или в училище, в междучасията или в часовете дори.  Трудно е на един учител да каже на ученик: „Недей да четеш точно сега!“, но се налагаше, когато четенето е в час по …математика, например.  Наистина жаждата за това да разберат какво се случва по-нататък в любимата книжка е голям.

Не  беше лесен изборът за гласуване само за една книга – предпочитанията на читателите бе за две поне.“, разказва г-жа Йорданова в писмо до екипа на фондация „Детски книги“.

Първокласниците очакват с огромно нетърпение и Пътуващо сандъче с бисерни книжки, за да продължат четенето и през лятната ваканция.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.