Истории от големия двор. Пътешествие до края на света

Истории от големия двор. Пътешествие до края на светаЗаглавие: „Истории от големия двор. Пътешествие до края на света“

Автор: Иван Раденков

Илюстратор: Яна Казакова 

Издателство: „Сиела“

Кратка анотация за книгата: В тази книжка животинките неволно откриват широтата на света, докато спасяват изчезналият петлю от двора им.

Скъпи приятели, предстои ви да прочетете за невероятните случки в големия двор на семейство Марлюнки. Техни герои са малките животинки, които обитават този тучен зелен свят на изобилие. В тази книжка отново ще четете за малкото охлювче Арко и славния ежко Алкау, но ще се запознаете и със смелия жабок Аби, пъргавото пиленце Яй и мишлето-откривател Амау. Да не забравяме и стопанина на двора – господин Унки Марлюнки, който подозира за вълненията и случките в двора, а понякога дори става неволен участник в тях.

Кратка информация за автора: Иван Раденков е роден през 1976 г. и има двама сина, за които е готов да се вдетинява и да си взема най-редовно дозата гушкане и обич, защото знае, че когато пораснат, няма да има тази възможност. Автор е на 2 книги от Историите от големия двор и още няколко за Унки Марлюнки.

Кратка информация за илюстратора: Яна Казакова е родена в Плевен, но е учила в Националната гимназия по изящни изкуства „Илия Петров”, а след това е учила Книга и печатна графика в Национална художествена академия и е станала магистър по специалност Илюстрация и графични техники в Нов български университет.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Истории от големия двор - Изчезналото слънцеУнки пътешества в космосаНевероятните приключения на Унки Марлюнки - книга за татковциКнига за татковци - Унки и великаните

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.