Клубът на мъфините: Момичетата се развихрят

Клубът на мъфините: Момичетата се развихрятЗаглавие: „Клубът на мъфините: Момичетата се развихрят“

Автор: Катя Алвес

Илюстратор: Ели Брудер

Преводач: Милкана Дехлер

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: Всичко започва съвсем случайно. Четири момичета, събрани не по свое желание, трябва да направят мъфини за празника на училището. Докато се опитват да свикнат една с друга, неочаквано се ражда най-сладкият клуб на света. Четирите приятелки се сблъскват и с първото изпитание – да открият кой е сложил туба с кетчуп на стола на учителя.

Кратка информация за автора: Катя Алвес е родена през 1961 г. в град Коимбра, Португалия. Упражнявала е различни професии – работила е в книжарница, в бибилиотека, била е радактор в радиото. Днес тя живее със семейството си в Цюрих и пише детски романи, повести, радиопиеси. Много обича португалски оризови кексчета, за които твърди, че са преки роднини на мъфините.

Кратка информация за илюстратора: Ели Брудер е родена през 1980 г. в областта Пфалц, Германия. От малка обича да рисува истории в картинки. След като завършва образованието си в Шотландия и Фрайбург, работи като илюстратор. Живее с мъжа си и цяла ферма с животни край езерото Ратцебург в Северна Германия. В Шотландия Ели Брудер за пръв път опитала мъфини, които и до днес обича много.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Клубът на мъфините - Най-сладката тайфа на светаКлубът на мъфините - Мястото за тайни срещиКлубът на мъфините - Четири приятелки и един таен план

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.