Градът на скейтбордовете: Слончето от цирка

Градът на скейтбордовете: Слончето от цирка

Книгата е събрала 66 гласа в категория „Откриватели“.

Заглавие: „Градът на скейтбордовете: Слончето от цирка“ (книга 4.)

Автор: Мария Мартин

Илюстратор: Ива Груева

Издателство: Еко Кидс

Кратка анотация за книгата: Една приказка за вярата в себе си, подкрепата на добрите приятели и други тайни на успеха.

Книгата е част от поредицата „Градът на скейтбордовете“, чиито главни герои са Боб, дядо Скейто, баба скейти, дядо Желе и другите обитатели на спокойното градче, в което всички се придвижват със скейтбордове. Героите са здрави и щастливи и разкриват на малките читатели своите тайни за успех, приятелство и хармония.

Кратка информация за поредицата: В поредицата от над 15 книжки (в процес на издаване), подходящи за дечица на възраст над 4 години, ще се запознаете с приключенията на малкия Боб, който прекарва ваканциите си при своите баба и дядо в един на пръв поглед най – обикновен град, носещ името Градът на скейтбордовете.
В този мъничък град цари тишина и спокойствие, чува се шума на Бурната река, ухае на горски билки от Синята планина, на курабийките на Баба Скейти и вкусните желирани бонбони от Сладкарничката на Дядо Желе. Там живеят весели и странни старчета, които обичат Природата и пазят традициите и от стари, прастари времена и малки и големи и деца и възрастни се придвижват не с автомобили, мотори и велосипеди, а със… скейтборди.
Очакват ви веселите и поучителни истории на мъдрия и смел Дядо Скейто, който “замислено подръпва вежда” и спасява Града от опасности, грижовната Баба Скейти, Баба Борди, която живее високо в планината, отглежда кози, събира горски билки и… пътешества с Балон. Ще получите невидими очила от Джуджето с Голямата Шапка и ще се научите на здравословно самочувствие от забавните случки с Дядо Самохвалко. Посмейте се на шоколадова боричканица, в която се превръща Годишното състезание по скейтборд, срещнете се с началника на Града Скейтбордин Скейтбординов, пощальоните – Леля Роза и Синьото пиленце и още много, странни и забавни герои, ведри и възпитателни истории за “пътя на усмивките”, хармонията и добрите дела.

Кратка информация за автора: Мария Мартин е родом от София и е възпитаник на I. Английска гимназия. По образование е магистър по право, специалност “Международно право и международни отношения”. Младата дама работи като юрист и притежава завиден стаж в областта на корпоративното право. Пет години е работила и като преподавател по английски език на деца и възрастни. Владее английски, френски и испански език.

Детските приказки са нещо, което създават и продължават да създават с нейния син и чрез което Мария се опитва да научи Мартин на неща, в които самата тя вярва. Надява се, че посланията, облечени в истински цветни книжки, ще достигнат и ще се харесат и на други дечица и родители.

Кратка информация за илюстратора: Ива Груева е родена на 13.06.1988 г. в гр. Стара Загора. Завършва Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в родния си град, а после следва висше образование със специалност „Анимация“ и „Графика и илюстрация“ в НБУ, София. Обича да рисува детски илюстрации и комикси. Част е и от екипа на комикс списание „Ко-миксер“.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица:

Боб и падащите звезди Градът на скейтбордовете - книга 2 - Как дядо Желе откри пътя на усмивките Градът на скейтбордовете: Речното чудовище Градът на скейтбордовете. Албумите на Боб

vote-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.