Борковите патила: Звездни капитани

Борковите патила: Звездни капитани

Книгата е събрала 14 гласа в категория „Откриватели“.

Заглавие: „Борковите патила: Звездни капитани“

Автор: Галина Малина

Илюстратор: Ралица Мануилова

Издателство: „ИнфоДАР“

Кратка анотация за книгата: Борко и сестричката му Галка ще открият нови приятели в пътешествието си в  „Звездни капитани” – втората книжка от поредицата „Борковите патила”.

Звездичката от мечтите на Галка ще изпълни съкровените молби на нашите герои. Тя ще ги отведе първо при новата им приятелка Ани. След това ще ги запознае с Дори – различен, но много симпатичен, гост от друга планета. Дори ще им покаже свят непознат, с много игри и приключения в облаците и под слънчевите лъчи. А нашите малки звездни капитани ще научат и как да летят със самолет.

Кратка информация за автора: Галина Малина е псевдоним на Галина Нилсен – псевдонимът на авторката идва спонтанно, но съвсем естествено, породен от „вкусните” спомени на детството, преминало в уютния двор на нейните баба и дядо, изпълнен с храстчета с малини, и от закачливото римуване на името й Галина с малина.

Така съвсем естествено, когато решава да пресъздаде своите незабравими детски спомени, на страниците оживяват Борко и Галка (чиито прототипи са тя и брат й Борко).

„Най-добре се чувствах в моя собствен свят, изтъкан от мечтите и въображението ми… Искаше ми се някой ден, като порасна, да излетя като Юрий Гагарин в небето и да видя необикновеното.”

Тези думи, споделени в интервю по повод номинацията за наградата „Бисерче вълшебно” 2015, разкриват най-добре идеята зад новите приключения на Борко, Галка и техните нови приятели – Ани, звездичката от мечтите на Галка и извънземния Дори. 

От 13 години Галина Малина живее в Съединените щати, където се занимава с изключително творческата работа на интериорен дизайнер и специалист по аранжиране на цветя. С България винаги, винаги ще я свързват спомените от детските години и носталгичната привързаност към близките и безкрайно красивата ни природа.

Борко и Галка оживяват и благодарение на безспорния талант на детския илюстратор Ралица Мануилова, която мигом „прочита” между редовете виждането на Галина Малина за нейните дечица и създава в най-малките детайли изпълнената с топлина, уважение, обич, но и с вълнения, пакости и приключения атмосфера на „Борковите патила”.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица: 

Борковите патила

vote-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.