Дневникът на котарака Помпон

Дневникът на котарака ПомпонЗаглавие: „Дневникът на котарака Помпон“

Авторчичо Коля Воронцов

Илюстраторчичо Коля Воронцов

Преводач: колектив

Издателство: „Миранда“

Кратка анотация за книгата: Котаракът Помпон е добър, червеникав и пухкав. Той е главният герой на книгата. Обича топено сирене и дъвка и винаги е в добро настроение. Води си дневник и в него записва своите премеждия. Обожава колбаси и… преяжда с тях, сънува кошмари и ги споделя с вас.

Заедно с най-добрия си приятел – котарака Трюндел, – често попада във весели ситуации – ловят птички или риба на най-необичайни места. Посещават различни полезни курсове и се записват в странни турнири със забавни имена… Моли ви да му разпишете химикалката или да нарисувате цвете в празните му саксии. Котаракът Помпон измисля най-различни пакости, показва как се рисува, дава съвети и въобще е един весел инициатор на развлечения за деца, дядовци и баби.

„Дневникът на котарака Помпон“ е първата книга от поредицата. Към всяка книга от поредицата има тематично свързана допълнителна книжка със задачи за рисуване, стикери за лепене, игри и нови порции смях!

Кратка информация за автора: Николай Воронцов (чичо Коля Воронцов) е руски художник-карикатурист. Роден е на 01 юли 1959 г., живее и работи в Санкт Петербург. Сътрудничил е на най-известните хумористични списания в Русия. Участник и лауреат е на различни конкурси за карикатура по целия свят – Русия, Турция, Япония, Белгия, България, Литва, Естония. Награждаван е многократно и на конкурсите за илюстрация в Русия. Илюстрирал е множество книги: „Приключенията на барон Мюнхаузен“ на Рудолф Ерих Распе, поредици от авторите Иън Уайброу, Ингвар Амбьорнсен, Лучано Малмузи, Григорий Остер, както и авторски книги. Много обича котките. Книгите за приключенията на котарака Помпон са най-новата му авторска поредица.

Още от книгата: 

Други книги от този автор/поредица:

Книга за вкусната и пъргава храна на котарака ПомпонНа купон с котарака Помпон + 50 стикераРисувай и играй с котарака Помпон + 70 стикера

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.