Диана Петрова съчинява приказки с активните бисерчета от Попово

Писателката Диана Петрова гостува на ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово, на 3 декември 2018 г. Срещата й с учениците бе тяхната награда от фондация „Детски книги“ за участието на 3 отбора от училището в посланическата кампания „Активни бисерчета“ 2018 – съпътстваща инициатива на Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“. Активните бисерчета от Попово спечелиха за цялото училище посещение на писател (една от петте награди за страната) със своята дейност за представяне на най-новите детски книги, включени в осмото издание на наградата.

„С Диана Петрова приказки, в проза и в рими, съчиняваха учениците от II а и б клас,  IV а, б и в клас, ГЦОУД 1 и 2  III клас, ГЦОУД  V- VI клас и участниците в читателски клуб „Другари на книгата“ – част от проект „Читателски клубове“ Бисерче вълшебно“ на фондация „Детски книги“. В приказките имаше феи с вълшебства, лаборатория за снежинки, забрана за ползване на смартфони, изгубено коте и щастливи развръзки.“, сподели училищният библиотекар Антоанета Йорданова, която бе подкрепящ възрастен на отборите от активни бисерчета по време на кампанията.

Диана Петрова пише за деца и възрастни. Автор е на книгите с приказки „Двойната планета“, „Мъдри приказки“ и „Приказки за цялото семейство“. Последната бе отличена с наградата на бъдещите читатели с мнение (децата под 5 г.) в „Бисерче вълшебно“ 2018.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.