„Четящите детективи: Мимо учи за магьосник“

Четящите детективи – „Мимо учи за магьосник” - Патрик Вирбелайт

Книгата е събрала 35 гласа в категория „Откриватели“.

Заглавие„Четящите детективи: Мимо учи за магьосник”

Автор: Патрик Вирбелайт

Илюстратор: Патрик Вирбелайт

Преводач: Ваня Пенева

Издателство: „Просвета – София” АД

Кратка анотация за книгата: Първите години в училище определят дали децата ни ще се научат да четат и пишат. Това означава, че е нужно отрано да събудим интереса на всяко дете към четенето и целенасочено да подпомагаме и поощряваме първите му опити да чете.

Заглавията от поредицата „Четящите детективи” представляват уникална комбинация от книжка за четене и книжка за рисуване. Според принципа „прочети – разбери – нарисувай” детето допълва илюстрациите в книгата въз основа на прочетения текст. Четящият детектив му помага, като задава целенасочени въпроси към историята. Така малките читатели се учат да четат внимателно всяка дума, да разбират темата и смисъла на прочетеното. Книгите будят интерес към четенето и едновременно забавляват.

Дори децата, които не обичат много да четат, се заразяват от идеята да създадат своя книга, да станат „писатели” и „художници”. Историята е красива и увлекателна, съдържа и лесни, но и по-трудни думи. Детето постепенно осъзнава връзката между прочетеното, реално съществуващото и онова, което трябва да нарисува. То рисува с въодушевление нещата, за които чете в книгата. С помощта на тези книжки децата откриват колко е приятно да четат самостоятелно, за себе си. А накрая имат пълното право да се гордеят със „своята” книга, в чието създаване активно са участвали, и да се увековечат като част от авторския екип.

Кратка информация за автор/илюстратор: Патрик Вирбелайт (роден през 1971 г.) е известен немски илюстратор, автор на комикси и художник график. Публикувани са повече от 50 книги с негови илюстрации.

Кратка информация за преводачаВаня Пенева, редактор по немски език в издателство „Просвета”, преводи на детски книги от известни немски автори като „Емил и детективите” и „Ерих Кестнер разказва…”, „Хайди”, „Ласи” и др.

Още от книгата: 

 

Други книги от този автор/поредица: 

„Четящите детективи: Принцеса Ела търси приключения” - Луизе Холтхаузен

vote-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.