Защо маймуните живеят по дърветата и други приказки за диви животни

Корица: Защо маймуните живеят по дърветата и други приказки за диви животни
Част от Джон Таунсенд поредица:
Издания:мека корица

 

Защо маймуните живеят по дърветата” е сборник с приказки за различни обитатели на дивата природа. Те са се предавали от поколение на поколение често край лагерни огньове посред нощ. Тези народни творения са втъкани в паметта на различни култури от цял свят. Независимо дали произхождат от Африка, Америка, Азия или Австралия, корените на историите в тази книжка са далече назад във времето, но в книгата са разказани с щипка съвременен привкус и обрати и са подходящо четиво за лека нощ.

Съчинявани най-често от хора, живеещи в непосредствена близост с природата, народните приказки били простички разкази, предавани от уста на уста. Вдъхновена от традиционни народни приказки от цял свят, тази очарователна книжка е сбор от осем вълшебни зашеметяващи истории за това как различни обитатели на джунглата, австралийската пустош и Северния полюс са се превърнали в животните, които днес познаваме. Историите са плетеница от смях, напрежение, малко страх и прекрасни цветни илюстрации, които несъмнено ще ви очароват.

Кратка информация за автора:

Джон Таунсенд преподава от 25 години, а от януари 2003 г. е професионален писател. Написал е повече от шейсет книги за деца и юноши за чудовища, градски легенди, паяци, компютърни престъпления и шпиони. Писал е и трилъри за възрастни – The Hand и The Omen and the Ghost. Живее в Англия. Популярен е в България и със сборника си с детски приказки "Коледни хроники".

Кратка информация за илюстратора:

Художничката Мартина Пелузо е възпитаник на Академията за изящни изкуства в Неапол. В момента живее в Единбург и работи за множество рекламни агенции и издателства.

Кратка информация за преводача:

Невена Иванова е завършила английска филология. Преподавала е английски език като частен учител и в гимназиалните класове. Автор е на книги. В момента активно се занимава и с преводи.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.