Как мечокът си изгубил опашката и други приказки за животните в гората

Корица: Как мечокът си изгубил опашката и други приказки за животните в гората
Част от Джон Таунсенд поредица:
Издания:мека корица

 

Горите крият собствена магия. Нищо чудно, че открай време тези тайнствени места нашепват вълшебни истории. С трепкащите си светлинки, танцуващи сенки, виещи се вейки и проскърцващи клони, а също и с пленителната си симфония от звуци и миризми, горите са вдъхновили не една или две древни приказки за зверовете, приютили се в дълбоките им дебри.

Историите за животните в гората, подобно на самите дървета, имат дълбоки и сложно преплетени корени. Предавани са от поколения на поколения от различни култури по цял свят често край лагерни огньове насред дълбоки нощи. Независимо дали са родени в горите на Африка, Америка, Австралия или Европа, историите в тази книжка се коренят далече назад във времето, но тук са разказани с щипка съвременен привкус и обрати и са подходящо четиво за лека нощ.

Независимо дали става дума за легенди, басни, анекдоти, фантасмагории или вълшебни приказки, народните творения, разказващи за всякакви животни, са безброй и повечето са за животните, живели сред древния лес.

Кратка информация за автора:

Джон Таунсенд преподава от 25 години, а от януари 2003 г. е професионален писател. Написал е повече от шейсет книги за деца и юноши за чудовища, градски легенди, паяци, компютърни престъпления и шпиони. Писал е и трилъри за възрастни – The Hand и The Omen and the Ghost. Живее в Англия. Популярен е в България и със сборника си с детски приказки "Коледни хроники".

Кратка информация за илюстратора:

Художничката Мартина Пелузо е възпитаник на Академията за изящни изкуства в Неапол. В момента живее в Единбург и работи за множество рекламни агенции и издателства.

Кратка информация за преводача:

Невена Иванова е завършила английска филология. Преподавала е английски език като частен учител и в гимназиалните класове. Автор е на книги. В момента активно се занимава и с преводи.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.