Всяко сърце е врата

Корица: Всяко сърце е врата
Издания:мека корица
Страници: 184

Децата често прекрачват прага на познатия свят и се озовават в странни земи: някои са шарени и лудешки, други – мрачни и зловещи. Ала вълшебните земи прогонват всеки, когато вече не им е потребен.

Нанси Уитман е напълно променена след престоя си в застиналите Дворци на мъртвите. Сега, когато се е завърнала, старият ѝ живот ѝ се струва чужд. Родителите ѝ са като непознати, не я разбират, а за капак я изпращат в мистериозния Дом за своенравни деца на Елинор Уест. Никой извън него не подозира, че всичките му обитатели са прокудени пътешественици, които мечтаят отново да открият вратата към истинския си дом.

Но дори в това убежище за изгубени души дебне мрак. Изневиделица училището е връхлетяно от ужасна трагедия, а опасности причакват чудатите тийнейджъри. Нанси и приятелите ѝ трябва да разплетат загадката зад поредица от смразяващи убийства, преди да им бъде отнета и последната надежда да се завърнат в своите светове.

Кратка информация за автора:

За „Всяко сърце е врата“, първата част от поредицата „Своенравните деца“, Шонин Макгуайър печели престижните награди „Хюго“, „Нюбела“, „Локус“. Американската писателка живее в Сеатъл заедно с котките си, богата колекция страховити книги и филми на ужасите.

Кратка информация за илюстратора на корицата:

Стоян Атанасов е графичен дизайнер по образование. Работи основно в областта на дизайна на печатни издания и корпоративната идентичност.

Кратка информация за преводача:

Майре Буюклиева е завършила японистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Занимава се с художествен превод от английски и японски от повече от 10 години.

Други книги в поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.