В небивал сън (Своенравните деца 4)

Корица: В небивал сън (Своенравните деца 4)
Издания:мека корица

 

Децата често прекрачват прага на познатия свят и се озовават в странни земи: някои са шарени и лудешки, други – мрачни и зловещи. Ала вълшебните земи прогонват всеки, когато вече не им е потребен.

Лънди е сериозна и саможива малка дама, която предпочита да чете, да учи и да се наслаждава на собствената си компания, вместо да се заобикаля с приятели и да се отдава на шумни забавления. Както от всички други момичета на нейната възраст, и от нея се очаква един ден да стане прилежна съпруга и домакиня и по никакъв начин да не кривва от пътя, който обществото ѝ е предначертало.

Само че Лънди го прави. И встрани от отъпканата пътека намира невъзможно дърво, в чийто ствол чака да бъде открехната невъзможна врата. Врата, която ще я отведе в небивал свят на безкомпромисна логика, неотклонни принципи и най-важното – свобода на избор.

Лънди вярва, че е попаднала в рая, или по-точно – у дома. Ала всичко на Гоблинския пазар си има справедлива цена и когато настъпва времето да я плати, момичето сключва най-злочестата сделка в живота си.

Кратка информация за автора:

Шонин Макгуайър (р. 1978) живее в компанията на своите котки, огромна колекция от зловещи кукли и филми на ужасите и достатъчно количество книги, че да представлява пожарна опасност. Носителка е на множество литературни отличия, като през 2013 г. става първият човек, чието име се появява пет пъти при едно и също гласуване за наградата „Хюго“.

Кратка информация за преводача:

Майре Буюклиева (р. 1982) завършва Японистика в Софийския университет и се занимава с превод от английски и японски повече от десет години.

Още книги от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.