Под захарните небеса (Своенравните деца 3)

Корица: Под захарните небеса  (Своенравните деца 3)
Част от Своенравните деца поредица:
Издания:мека корица (английски)

 

Децата често прекрачват прага на познатия свят и се озовават в странни земи: някои са шарени и лудешки, други – мрачни и зловещи. Ала вълшебните земи прогонват всеки, когато вече не им е потребен.

Рини цопва в езерото зад Дома за своенравни деца на Елинор Уест и неочаквано открива, че майка й Суми е била убита… години преди да я зачене и да отхвърли властта на деспотичната Кралица на тортите. Лоша новина за родния й свят Сладкария – земя на захар, карамел и джинджифилови бисквити, където единственият природен закон е безсмислицата.

Ако не намери начин да съживи майка си и да възстанови времевата линия, Рини изобщо няма да се роди. Реалността вече се мъчи да я заличи… За щастие, на помощ й се притичат Принца на гоблините, Удавницата, русалката и свирачът, призоваващ скелети със своята флейта. Но земята на сладките мечти ще се окаже най-горчивият им кошмар.

Кратка информация за автора:

За „Всяко сърце е врата“, първата част от поредицата „Своенравните деца“, Шонин Макгуайър печели престижните награди „Хюго“, „Нюбела“, „Локус“. Американската писателка живее в Сеатъл заедно с котките си, богата колекция страховити книги и филми на ужасите.

Кратка информация за илюстратора:

Стоян Атанасов е графичен дизайнер по образование. Работи основно в областта на дизайна на печатни издания и корпоративната идентичност.

Кратка информация за преводача:

Майре Буюклиева е завършила японистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Занимава се с художествен превод от английски и японски от повече от 10 години.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.