Весел, гъделичкащ смях. Част 2

Корица: Весел, гъделичкащ смях. Част 2
Част от Весел, гъделичкащ смях поредица:
  • Весел, гъделичкащ смях. Част 2
Издания:твърда корица
Страници: 128

Удоволствие, радост и светлина ни заливат от приказките на Маргарит Минков. Това е съвременна литература, написана на разбираем език, с уважение към детската душевност.

Веселите истории са изпълнени с игрословици, шеги и закачки и в тях участват Следобедният сън, котешката сянка, Прескочиполянка, Случайният шаран, Кокошката, която снесла шарен бонбон, Облачното човече, Колекционерът на усмивки, куклата Повече не Мога и шареното цвете Добро Настроение, Лъжеиграчът, Такивамити Работи, Кучето Което Свиреше на Акордеон, китове, котарачета, кенгура, чайки, вятърът и Невидимото човече и Мишката, на която й дошла една "мишъл".

Томовете с приказки на Маргарит Минков се издават посмъртно и са съставени от Севдалин Генов. Първата част на "Весел, гъделичкащ смях" бе отличена в престижния каталог White Ravens 2016, съставян ежегодно от екипа на най-голямата детско-юношеска библиотека в света, намираща се в Мюнхен, Германия. Маргарит Минков е носител и на литературната награда "Перото" за 2017 г. в категория "Детска литература" за "Весел, гъделичкащ смях. Част 2".

Кратка информация за автора: 

Маргарит Минков (11 май 1947 – 1997 г.) е родом от Плевен. От 1970 г. сътрудничи на Детската редакция на БНТ, сътворявайки приказки за „Лека нощ, деца“. Сред тях са „Приказки с шапки“, „Две ръчички – десет пръста“, „Приказки за разказване“. Пише много пиеси, филмови новели и мюзикъли. Печели конкурса за оригинална авторска приказка „Ханс Кристиан Андерсен“, организиран сред българските писатели от БНТ. Приказките му са популярни сред децата, а екранизациите им в по-ново време са излъчени от европейски телевизии. Като драматург Маргарит Минков оставя зад гърба си осемнадесет пиеси, играни в театрите в цялата страна.

Кратка информация за илюстратора: 

Люба Халева завършва Националната художествена академия (2002) в специалност „Плакат и визуални комуникации“. Работи в сферата на съвременното изкуство и графичния дизайн. Има участия в Sofia Design Week, в групова изложба BOUNDLESS Amsterdam и в Триеналето на плаката в Търнава, Словакия, както и опит в областта на театралния афиш (Народен театър „Иван Вазов“ и Театрална работилница „Сфумато“). Първа награда в конкурса на Venus Febriculosa за корицата на „Лолита“ от Владимир Набоков (2010). Нейно дело са много от кориците на съвременни четива, които излизат на родния пазар.

Люба е илюстратор на двата тома от поредицата "Весел, гъделичкащ смях" на Маргарит Минков. Впечатляваща е и работата ѝ по "Книгата на всички неща" от холандския писател Хюс Кайер.

Вижте страницата на книгата във Фейсбук, създадена от писателките Петя Кокудева и Иванка Могилска: http://bit.ly/2iIHiR2

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.