Тази книга е пълна с мозъци

Корица: Тази книга е пълна с мозъци
Издания:твърда корица

 

Ако някога си се чудил колко точно са бързи мислите ти, какво се случва в ума ти, докато спиш, или как мозъкът ти казва на тялото какво да прави…

Ако се интересуваш от частите на мозъка, от древни мозъци, от странни мозъци, от това възможно ли е изобщо да се живее без мозък… в тази прекрасно илюстрирана и шеметно забавна книга ще научиш толкова много по тези и много други теми, защото тя е чисто и просто пълна с мозъци и информация за тях!

Виж кои са най-невероятните животински мозъци, открий как се опитваме да създадем изкуствен интелект и опитай множество забавни експерименти, които ще ти разкрият как точно работи твоят ум… и как можеш да го излъжеш!

Кратка информация за автора:

Тим Кенингтън е британски педагог, част от британската образователна компания за млади учени Little House of Science, която от 2014 г. организира извънкласни дейности, ваканционни лагери и специални семинари за деца на възраст 3-12 г. и използва интерактивен и вдъхновяващ подход, за да подхрани интереса им към науката и естественото им любопитство. „Тази книга е пълна с мозъци“ е първата им книга.

Кратка информация за илюстраторите:

Джоси Блогс е професионален илюстратор, който работи сферата на издателската дейност и специализира в нехудожествената литература.

Лиз Кей е британска илюстраторка, базирана в Западен Йоркшир. Работи в сферата на детските илюстровани книги, рекламата, калиграфията и анимацията.

Кратка информация за преводача:

Елена Филипова е преводач на нехудожествена литература от английски език, носител на наградата за ярки постижения на Съюза на българските преводачи за превода си на книгата „След Вавилон – аспекти на езика на превода“. Сред преведените от нея книги са още: „Жива мрежа“ на Дейвид Игълман, „Кралицата“ от Матю Денисън, „По-добрите ангели на нашата природа“ от Стивън Пинкър и много други.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.