Приказки за смелчаците от Орехова гора

Корица: Приказки за смелчаците от Орехова гора
Издания:мека корица

 

Децата на животните в Орехова гора посещават Кръглата детска градина и Триъгълното училище. Там всеки ден срещат нови предизвикателства.

Малкият еднорог Тарасик се страхува от първия учебен ден, мишката Льоля –  от тъмнината, кенгуруто Кико пък мисли, че родителите му не го оби­чат вече. Катеричката Марта се плаши от височини, Ромчик – от огъня, а зайчето Мирко – от лекари. Там е и вълчето Боц, което най-много се страхува да се срамува, и се опитва да не го покаже.

Но благодарение на вълшебните рецепти на мъдрата Сова, всички те ще станат част от клуба на „Смелчаците от Орехова гора“, ще разберат как да побеждават страховете и как да правят все по-уверени крачки в невероятното приключение на живота.

В „Приказки за смелчаците от Орехова гора“ с илюстрации на Альона Ястремска украинската писателка Катерина Егорушкина разказва седем  вълнуващи истории за детските страхове, като всяка от тях е придружена от съвети – и за децата, и за родителите, за да може семейството и приятелите заедно, с разбиране, любов и толерантност да преодолеят всеки проблем.

Кратка информация за автора:

Катерина Егорушкина е украинска авторка на детски книги. В момента тя все още живее в градче близо до Киев въпреки войната в Украйна, а нейните истории се опитват да обяснят на малките читатели объркания и понякога ужасяващ свят на възрастните.

Кратка информация за илюстратора:  

Альона Ястремска е украинска художничка.

Кратка информация за преводача:

Райна Камберова завършва украинска филология в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ през 2001 година. От същата година започва да преподава там украински език. Защитава докторска работа на тема „Лексеми със сетивна семантика в произведенията на украинските поети-символисти“. Научните ѝ интереси са в областта на лексикологията и семантиката, теорията и практиката на превода.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.