Стихчета за мишчета и въртоглави крави

Корица: Стихчета за мишчета и въртоглави крави
Издания:твърда корица

 

Петя Александрова е българска писателка и поетеса, написала много книги – и за деца, и за възрастни. Живее в София, има червена коса, а едно говорещо врабче ѝ оставя върху стъклото на прозореца съобщения.

Приятелите ѝ са до един особени – мечоци с интерес към ваните и шампоаните; въртоглави крави; мишки, които правят бухти и котки поетеси… Ако и вие имате особени приятели, тази книга ще ви хареса. Приятно четене!

нарисува Невена Ангелова

Откъс от „Случка с мечок"
„Защо на мен се случва? Иди, че разбери…
Бе събота, следобед, по-точно – беше в три.
Полегнах на дивана и дрямка ме обзе.
Прозорецът – отворен, вратата – без резе.
Мечокът влязал тихо, аптечката видял…
Шишенца и кутийки по пода разпилял.
Дали е търсил хапче за сън или стомах?
За кашлица – билки? За лоши рани – прах?
А може би е грешка и този див мечок
е търсил за закуска геврек и гроздов сок.
В домашната аптечка ще трябва още днес
да сложа за мечоци един буркан петмез.„

Кратка информация за автора:

Петя Александрова е българска писателка, която е написала много книги - и за деца, и за възрастни. Нейни стихове и приказки са отпечатани и в учебниците за 1- 4 клас. Живее в София, има внучка във втори клас и обича крави, палачинки и говорещи вятърчета.

Кратка информация за илюстратора:

Невена Ангелова не обича нито сладолед, нито шоколад, но ябълките са заплашени от опустошение. Няма любим цвят. По-скоро търси интересните съчетания между цветовете. Родена е в Бургас, в семейство на писателка и дърворезбар.

Завършва Националната художествена академия в София, специалност „Илюстрация и печатна графика“. Автор е на илюстрациите и оформлението на купища книги  за деца и възрастни – „Топлото човече“, „Чичо Чичопей“, „Молитвениче“.

Нейни колажи и икони са собственост на колекционери от България, Австрия, Чехия и Холандия. От десетина години Невена Ангелова е преподавател в Националната художествена академия.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.