Последната мечка

Корица: Последната мечка
Издания:мека корица

 

На Мечия остров вече няма бели мечки. Поне така казва бащата на Ейприл, когато двамата се отправят на научна експедиция на отдалечена станция в Арктика.

Една вечер обаче Ейприл зърва на хоризонта силуета на мечка. Мечка, която не трябва да е там. Мечка, която е гладна, самотна и далеч от дома си. Как се е озовала на Мечия остров и колко буркана с фъстъчено масло ще са нужни на Ейприл, за да спечели доверието ѝ?

„Последната мечка“ е пленителна история за красотата на планетата, за разрушителните последици от климатичните промени и за едно невероятно и незабравимо приятелство.

Кратка информация за автора:

Като дете Хана Голд е била заобиколена от книги, животни и красотата на природата. Докато расте най-голямата й мечта е да има котка и да стане писател, днес е щастлива, че е постигнала и двете. Още в училище започва да пише вълнуващи истории, в които разказва за любовта си към нашата планета и нейните обитатели. Учи за сценарист и  докато следва започва работа в лондонската филмова и театрална индустрия.

Днес Хана Голд живее в красивото графство Линкълншир, Великобритания с костенурката, котката и съпруга си. Когато не пише, обича да търси невероятни истории и се упражнява да издава различни животински звуци.

„Последната мечка“ е дебютният ѝ роман и още с издаването си книгата става най-продавания дебют за 2021 година. Избрана е за седмица на книгата в класацията в Saturday & Sunday Times. За да завърши невероятната си дебютна година „Последната мечка“ е победител в The Blue Peter Book Award 2022 и печели наградата Waterstones Children’s Book Prize.

Кратка информация за илюстратора:

Илюстрациите в книгата „Последната мечка“ са на един от най-награждаваните нови илюстратори - Ливай Пинфолд. Илюстратор, известен с детайлното си използване на акварел и изключително въздействащите си рисунки. Учи илюстрация в университетския колеж Фалмут и веднага след завършването си се насочва към детските книги, вече има редица книги за деца. Печели наградата за най-добри нови илюстратори на Booktrust за 2011 г. и медала на Кейт Грийнауей през 2013 г.

Леви живее в Нов Южен Уелс, Австралия.

Кратка информация за преводача:

Деница Янкова има магистърска степен по английска филология от СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен по бизнес администрация от УНСС. Преводач е на книгите „Крадецът на заклинания“ и „Голямото спасяване на трола“ от поредицата „Малки легенди“ на Том Пърсивал и на „Последната мечка“ на Хана Голд, издадени на български език от издателство „Таралеж“. Деница Янкова посвещава свободното си време на своето семейство и трите си деца, с които заедно създават приключения и обичат да четат вълшебни истории.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.