Крадецът на заклинания (Mалки легенди 1)

Корица: Крадецът на заклинания (Mалки легенди 1)
Част от Малки легенди поредица:
  • Крадецът на заклинания (Mалки легенди 1)
Издания:мека корица

 

„Крадецът на заклинания“ е първата книга от новата, брилянтна, прекрасно илюстрирана поредица от Том Пърсивал „Малки легенди“, включваща всички познати и обичани приказни герои, но в нови приключения.

Джак (познат от приказката за „Джак и бобеното стъбло“)  и неговата вълшебна кокошчица Бетси, винаги са се справяли страхотно с намирането на нови приятели. Но когато Джак забелязва Ананси, новото дете в града, да разговаря с трол от Дълбоките тъмни гори, всичко се променя.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Том Пърсивал е израснал в отдалечено и красиво кътче на южен Шропшър. Толкова отдалечено, че живеел в малка каравана без електричество или разумна форма на отопление. Според него е сред малцината хора на неговата възраст, които са се научили да четат на газова лампа.

След като се утвърждава като автор на картинни книги и илюстратор, с „Малки легенди: Крадецът на заклинания“ той прави първата си стъпка в литературата за млади читатели. Идеята за Малките легенди е разработена от Том и дигиталното студио „Мейд ин Ми“, като заедно изследват нови начини, по които технологиите и разказването на истории да вдъхновяват следващите поколения.

Кратка информация за преводача:

Деница Янкова има магистърска степен по английска филология от СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен по бизнес администрация от УНСС. Преводач е на книгите „Крадецът на заклинания“ и „Голямото спасяване на трола“ от поредицата „Малки легенди“ на Том Пърсивал и на „Последната мечка“ на Хана Голд, издадени на български език от издателство „Таралеж“. Деница Янкова посвещава свободното си време на своето семейство и трите си деца, с които заедно създават приключения и обичат да четат вълшебни истории.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.