Планината на драконите (Царството на драконите 1)

Корица: Планината на драконите (Царството на драконите 1)
Част от Царството на драконите поредица:
  • Планината на драконите (Царството на драконите 1)
Издания:мека корица

 

Когато дванайсетгодишният Били Чан разбира, че ще прекара лятната си ваканция в планински лагер в Китай, той не знае какво да очаква. Но там среща Дилън, Шарлот и Лин-Фей и между уроците по мандарин, часовете по готварство и заниманията по кунг-фу четиримата се натъкват на вековна тайна, скрита дълбоко в недрата на планината… Планината на драконите.

Били и неговите нови приятели попадат в един невероятен свят на оживели легенди, вълшебни перли, тъмна магия, ходещи пещери, говорещи скални тролове и дракони… много дракони.

Ще успеят ли да развалят проклятието на Дракона на смъртта, преди леденото му дихание да унищожи царството както на хората, така и на драконите?

С „Планината на драконите“ Кейти и Кевин Цанг поставят началото на вълнуващата поредица „Царството на драконите“, изпълнена с приключения, хумор и смайващи обрати.

Кратка информация за авторите:

Кейти е родена в Калифорния, а Кевин – в Копенхаген, но израства в Атланта, щата Джорджия. Двамата се срещат през 2008 г., докато следват в Хонконг. Автори са и на популярната поредица Sam Wu. Живеят в Лондон с дъщеричката си Иви.

Кратка информация за преводача:

Деница Райкова завършва английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Превела е над 130 книги от английски на български език. Сред авторите, които е превеждала, са Филипа Грегъри, Сюзан Колинс, Ришел Мийд, Виктория Айвярд и Брандън Сандерсън. Превежда книги в различни жанрове – исторически романи, фентъзи и фантастика, детски и юношески романи, документални, биографични. Едно от най-прекрасните ѝ приключения като читател и преводач е книгата „Планината на драконите“ от Кейти и Кевин Цанг.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.