Татко ме избра

Корица: Татко ме избра
Издания:мека корица

 

Тишо е като всички други деца – ходи на училище, пише домашни, рита футбол и посещава уроци по математика и програмиране… Но за разлика от всички други деца в неговия клас, Тишо си няма татко и живее само с майка си. Другите деца често му се присмиват за това, ала Тишо знае, че има най-добрата майка на света и тя никога няма да го изостави.

Но когато в живота им се появява Ник, Тишо започва да се страхува – ами ако в новия живот на майка му вече няма място за него?...

Кратка информация за автора:

Анета Дучева е автор на истории за деца от всички възрасти, а и за някои възрастни. Разказани нежно и внимателно, книгите ѝ провокират размисъл и разговор между малки и големи читатели по трудните и сложни теми от живота. Анета Дучева е отличена с Националната награда „Константин Константинов“ за 2014 г. за книгата си  „Лунната люлка“, приказкитe „Балерината от лунната люлка“ и „Пиано от картон“ са включени в читанките.

Освен в много училища и библиотеки в България и Германия, книгите ѝ са представяни на Панаира на книгата в Лайпциг, на Международния панаир на детската книга в Болоня, на Националния фестивал на детската книга в Сливен, в Българския културен институт в Берлин.

Кратка информация за илюстратора:

Васи Стоянова – Valeia е българска художничка и илюстраторка на книги, завършила „Книга и печатна графика“ в НХА.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.