Живот. Историята на Земята в стихове

Корица: Живот. Историята на Земята в стихове
Издания:твърда корица

 

Как е започнал животът на Земята?

Откъде са се появили всички животни?

А хората?

Това са само няколко от хилядите въпроси, които вълнуват малките деца, които тепърва с любопитство поглеждат на света около нас и стъпка по стъпка разгадават тайните му.

На помощ в тази толкова интересна и важна задача у нас излиза великолепното издание „Живот: Историята на Земята в стихове“ от британската писателка Ели Улард. Изпъстрена с приказните илюстрации на художничката Дориен Брауърс и в прелестния превод от поетесата Мария Донева, в щрих и стих книгата разказва на достъпен език за децата най-важното от историята на Земята.

Oт първите микроскопични организми, през динозаврите, ледниковите епохи и скока на еволюцията, лиричният текст на Ели Улард изящно съчетава разказ и наука и събужда удивление към света, в който живеем, обобщавайки развитието на живота на Земята.

Кратка информация за автора:

Ели Улард е британска авторка на художествена литература за деца, както и дипломиран специалист по социална антропология. Работила е като учителка по английски език, копирайтър, редактор и преводач на свободна практика от тайландски на английски език.

Кратка информация за илюстратора:

Дориен Брауърс израства в Нидерландия и се премества в Обединеното кралство, където завършвас отличие бакалавър по графичен дизайн. Нейни творби са включени в краткия списък на изложбата на илюстраторите на Панаира на детската книга в Болоня. Носител е на отличие от Световните награди за илюстрация, а сред клиентите ѝ са и музеят Прадо и Tate Modern.

Кратка информация за преводача:

Мария Донева е многократно награждавана българска поетеса, преводач, автор на пиеси и над 20 книги за деца и възрастни. Със звънкия ѝ стил на български език оживяват книги от световноизвестни автори като Джулия Доналдсън, Джудит Кер, Моника Шанън, Сузана Исърн, Джейн Риърдън, Джудита Кампело, Марая Кери, Моника Каретеро, Марк-Уве Клинг, Рейчъл Морисроу, Андреа Бийти, Беа Тобоада, Зана Дейвидсън.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.