Търсачите на звънчета

Корица: Търсачите на звънчета
Издания:мека корица

 

ПРИСТЪПЕТЕ В СВЕТА НА ФЕИТЕ

Когато коварен елф подменя малката сестричка на единайсетгодишния Яни с дете на феите, момчето се впуска в надпревара с времето, за да си я върне. Елфите обожават да сключват измамни сделки и на Яни няма да му е лесно да я спаси.

С помощта на братовчедка си Ейми и подмененото дете той се отправя към магическия свят на елфите, където ще стигне до Крепостта на гоблините и още магически места. Яни ще има нужда от всяка частица кураж и дори няколко измами, за да надхитри елфа, да разреши трите магически загадки и да спаси сестра си.

Кратка информация за автора:

Рос Монтгомъри започва да пише разкази още като тийнейджър, вместо да си пише домашните, и продължава да го прави по време на следването си в университета. Дебютният му роман Alex, the Dog and the Unopenable Door е номиниран за наградите „Коста“ за детска книга на годината, както и за наградата „Бранфорд Боуз“. Също така е избран за една от книгите в „Топ 100 модерни детски класики“ на „Сънди таймс“.

Романите му са номинирани и за наградата „Карнеги“ на Института на библиотечните и информационни професионалисти, а картинната му книга Space Tortoise е номинирана за наградата „Кейт Грийнауей“ и е включена в „Най-добрите нови детски книги за 2018 г.“ на „Гардиън“. The Midnight Guardians, първият роман на Рос от издателство „Уокър Букс“, е избран за детска книга на месеца от „Уотърстоунс“ и отнася големи хвалби. Рос живее в Лондон с приятелката си и котката им Фън Боби.

Кратка информация за преводача:

Ана Пипева (1987 г.) завършва Английска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, където защитава и тезата си в магистърска програма „Превод с английски език“. Занимава се с превод и редакция на научна и специализирана литература от и на английски език, но най-голямата ѝ страст винаги ще бъде художественият превод и детската литература. Сред любимите ѝ автори, чиито романи е превеждала, са Дейв Егърс, Лили Кинг и Дебора Леви.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.