Облачна магия

Корица: Облачна магия
Издания:мека корица

 

Какво би се случило, ако можеше да се сприятелиш с облак?

Какво време би си избрал?

Ами ако времето отразяваше настроението ти – независимо дали го искаш, или не?

Единайсетгодишната Стела се завръща на Шетландските острови, за да прекара лятото с дядо си, но нищо не е както си го спомня. Дядо ѝ тъгува за баба ѝ, островът е пуст, а Стела се чувства самотна. Всичко се променя, когато среща Тамар – странна жена, която може да преде дъги и да вика урагани.

Под ръководството на Тамар и с помощта на Нимбус, младо буреносно облаче, Стела започва да се обучава в магията за тъкане на време. Но не всичко е спокойно на малкия остров, а в дълбините на морето дебне древен враг.

Кратка информация за автора:

Тамзин Мори е имала номадско детство (осем различни училища!), но мястото, което винаги е чувствала като свой дом, са Шетландските острови. Архипелагът на Шетландските острови се състои от мънички острови, разположени толкова на север от Великобритания, че се борят да си намерят място на картата. Те изобилстват от митове и легенди, повечето от които са истина. Докато растяла, Тамзин най-често можела да бъде намерена на брега, шепнейки заклинания в морските раковини и пеейки на тюлените.

Сега Тамзин живее в Бат заедно със съпруга си, две деца, един заек, няколко гарвани и много любознателен язовец. Но пътува до Шетландските острови винаги когато може. Ако отидете там през лятото, вероятно ще я забележите как крачи с вятър в косите в търсене на дива история.

Линк към официалния уебсайт на Тамзин Мори: www.tamsinmori.com

Кратка информация за преводача:

Ана Пипева (1987 г.) завършва Английска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, където защитава и тезата си в магистърска програма „Превод с английски език“. Занимава се с превод и редакция на научна и специализирана литература от и на английски език, но най-голямата ѝ страст винаги ще бъде художественият превод и детската литература. Сред любимите ѝ автори, чиито романи е превеждала, са Дейв Егърс, Лили Кинг и Дебора Леви.

Откъс:

Otkus Oblachna magia

Ресурси за учители с идеи за работа по книгата:

Deinosti Oblachna magia

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.