Стария слон

Корица: Стария слон
Издания:твърда корица

 

Малката мишка и Стария слон живеят под едно дърво и са най-добрите приятели на света.

Обаче Стария слон вече остарява и скоро ще трябва да замине за Страната на слоновете, както е направило и семейството му много преди него.

Това плаши Малката мишка. Тя не е готова да види как нейният приятел си отива. Но за доброто на Стария слон тя ще трябва да го приеме.

Кратка информация за автора:

Лоранс Бургиньон е белгийска писателка, родена през 1963 г. След като учи френска литература в Лиежкия университет тя работи в книжарница за детски издания в продължение на 10 години. От 1992 г. е автор на белгийското издателство „Mijade“, а през 2005 г. получава френската награда за детска литература „Сент-Екзюпери“ за книгата си „Стария слон“.

Кратка информация за илюстратора:

Лоран Симон е френски илюстратор. След като работи в няколко студиа за графичен дизайн, той се ориентира към свободната практика като илюстратор.

Има издадени две книги за деца изцяло под негово авторство.

Кратка информация за преводача:

Петя К. Димитрова е филолог и преводач от английски език. Завършила е бакалавър по българска филология и магистратура по творческо писане в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2019-а работи като редактор в издателство, а от следващата година и като преводач на свободна практика. Преводач е на книгите „Без дъх“ от Дженифър Нивън, „Всичко, което мислех, че знам“ от Шанън Такаока, „Познай колко много те обичам“ и „Ще бъдеш ли мой приятел?“ на Сам Макбратни и „Пътешествие през гръцката митология“ от Марчела Уорд.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.